Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar

lapsilla kuulon vähentäminen ovat yleisimmin esiintyviä synnynnäisiä aistihäiriöitä. Noin 170 miljoonaa lasta vaikuttaa maailmanlaajuisesti. Lasten kuulolaitteet voivat korjata tilanteen ja mahdollisesti negatiiviset seuraukset nuorten kehityksen kuuntelurajoituksille voivat säännellä. Ne sisältävät joitain erityisiä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä sopivia seurauksena lapselliselle elämälle.

Lasten kuulon menetys/kuulon menetys

Kuulonmenetyksen tapauksessa kuulolaitteet eivät ole vain merkityksellisiä kuulemisalueella. Ympäristön aktiivinen tutkimus on erittäin merkittävä lasten kehityksessä, sekä kielellisesti että sosiaalisesti. Tätä tarkoitusta varten vuorovaikutus muiden kanssa suuntautumisen keinona maailmassa ja lasten kehityksessä on ensisijaisesti ymmärrettävä. Nuorten henkilökohtaisen kehityksen emotionaalisen perustan muodostavat sidokset ja suhteet yhdistetään myös (kielellisen) yhteyden kautta muiden ihmisten kanssa. Siksi kuuntelu on merkittävä osa mainittujen prosessien tukemisessa, minkä vuoksi kuuntelun rajoituksia tulisi käsitellä aikaisin, jos mahdollista. Kuulovaikutukset hoidetaan yleensä hyvin kuulolaitteilla tai harvinaisissa tapauksissa implanttien kanssa ja auttavat lapsia tulemaan mutkasta lapsuutensa.

milloin lapsi tarvitsee kuulolaitetta?

Vastaus tähän kysymykseen olisi maksettava mahdollisille merkkejä ensimmäisistä merkkeistä, jotka osoittavat kuulon vähentymisen. Tähän sisältyy harvinaisia ​​viestejä, kiinnostuksen puute akustisista ärsykkeistä, kuten musiikista, kovaa puhumista, epäonnistuneita pelottavia ääniä. Vauvat ovat myös silmiinpistäviä, jos he eivät etsi melulähteitä. Näissä tapauksissa on selvennettävä, tarvitaanko lasten kuulolaitetta. Kuulokokeet suoritetaan nopeasti ja kivuttomasti diagnoosin kuunteluulottumisen muodossa. Tässä on sekä kuulonmenetyksen tyyppi että asteet määritetään johdettavan sopivat interventiot, joilla kuuntelua tuetaan ja mukavuus taataan.

Lasten kuulolaitteet

Yleensä

suositellaan alle 16 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Nämä ovat rakennetut, pöly- ja vedenkestävät ja tarkasti tehdyt tarkalleen kestämään nuorten kantajien voimakasta fyysistä aktiivisuutta. Laaja valikoima eri värejä myötävaikuttaa tunteen kokemuksen lisäämiseen. Parhaimossa tapauksessa tilannäyttö on myös liitetty laitteeseen yksinkertaistetun toiminnan varalta.

Kuulotarpeet voivat muuttua koulun kanssa koulun kanssa, koska kielen ymmärtäminen eri kuuloympäristöissä on taataan kokonaisvaltaisen osallistumisen turvaamiseksi interaktiiviseen ympäristöön koulussa ja sen ulkopuolella. Lasten kuulolaitteiden on vakuutettava sekä luokassa että koulupihalla ja mahdollistamaan onnistuneen oppimisen sekä kontaktien perustamisen. Koulusektorilla lisävarusteet voivat lisäksi lisätä lapsen itsenäisyyttä ja joustavuutta.

luun johtavuus Lasten kuulolaitteet

Jos et voi käyttää tavanomaisen HDO -kuulolaitteen sopeutumista, luun johtavuuskuulemistot ovat toinen tapa kuunnella lapsia. Toisaalta luun johtamislaitteita on saatavana kiinni. Näiden kanssa korvan takana olevaan ihoon kiinnitetään liimasovitin, johon ääniprosessori on kiinnitetty. Tätä lomakkeelle ei vaadita leikkausta, eikä kallon muodonmuutoksen riski lisääntynyt. Toisaalta lapsia käytetään usein lapsilla, jotka ovat osoittautuneet käyttäjäystävällisiksi lapsellisessa leikkissä ja liikkuessa. Painepisteiden estämiseksi olisi kuitenkin vältettävä juhla -aikaa liian kauan.

Cochlea -implantti lapsilla

Huolimatta melko harvinaisesta tapahtumasta, cochlea-implantteja Se, että tavanomaisen kuulolaitteen käyttäminen ei ole mahdollista muista syistä. KOKLEA -implantteja voidaan käyttää, vaikka hiussolut tai sisäkorvat ovat vaurioituneet. Implantin lisäämistä suositellaan jopa nuorena, koska vankan kuulon ja vakioystävällisen lapsen kehityksen oppimismahdollisuudet ovat niin lupaavia. Tämä ei kuitenkaan ole huomaamaton kirurginen interventio, jossa komplikaatioita voi tapahtua ja jota siksi tulisi harkita huolellisesti.

Ero lasten ja aikuisten mallien välillä

Lasten ja aikuisten kuulolaitteet ovat teknisesti hyvin samanlaisia, lasten kuulolaitteilla on yksinkertaistettu toimintaa. Ilmeisemmän liikkeen ja siten lasten kuulolaitteet ovat erityisen vankkoja ja vettä ja pölyä vastaan. LED -mainokset yksinkertaistavat myös vanhempien operaatiota ja edistävät mahdollisuutta ottaa vastuuta lapsille. Toinen ero on esitetty suunnittelussa: Lasten kuulolaitteet voidaan yleensä valita värikkäästä värivalikoimasta hyväksynnän lisäämiseksi ikäryhmässä ja suojatakseen hypoallergeenisista materiaaleista valmistettuja herkkiä lasten ihoa. Viime kädessä lasten lukko on yleinen paristolokerolle.

Lasten kuulolaitteet kustannukset

Lasten kuulolaitteiden kustannukset vaihtelevat voimakkaasti mallin ja toimintojen alueiden mukaan. Sitä voidaan nopeasti odottaa hintaan yli 700 euroa korvaa kohti. On kuitenkin pidettävä mielessä, että lakisääteiset sairausvakuuttajat ottavat enintään 786,86 euroa korvaa kohti, joskus on myös kokonaisvaltainen kustannus oletus. On parasta saada selville suoraan sairausvakuutusyhtiöltäsi kustannusten siirtosummat.

Lasten kuulolaiteapujen akustiset

Jos epäilet lapsesi kuulemista, sinun pitäisi nähdä lääkäri mahdollisimman pian varmuuden saavuttamiseksi. Jos epäily vahvistetaan, tarjonta sopivilla kuulolaitteilla on puututtava. Lasten kuulolaitteiden valintaa, sopeutumista ja asettamista varten pedacousticistit . Lapsiin ja nuoriin erikoistuneilla kuulovammaisilla ammattilaisilla on tietoa lapsen kuuloelimistä ja kehityskurssista ja kohtelevat empatiaa ja lapsiystävällisellä työmateriaalilla. On syytä etsiä lähellä olevaa pedaketta, jolle sekä sinulla että lapsellasi on luottamus, koska jatkuvan kasvun vuoksi asiantuntijan toistuvat vierailut ovat erääntyneet.