Telefonspule Hörgerät: Alles was Sie wissen müssen | MySecondEar

Puhelinkelan kuulolaite: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

T-kela, joka tunnetaan myös nimellä induktiokela tai puhelinkela, on pieni metallikappale, joka on kääritty tiiviisti kuparin kanssa ja voi vastaanottaa ja ohjata sähkömagneettisia signaaleja. Puhelinkelalla on nimensä alkuperäisestä toiminnosta puhelujen helpottamiseksi. T-kela muuntaa magneettisen energian sähköenergiaksi, jota sitten vahvistetaan korkealaatuiseen toistosignaaliin kuulolaitteella tai Cochlea-implantilla.

Induktiivinen kuulojärjestelmä on yksi tapa siirtää signaaleja langattomasti kuulolaitteisiin tai cochlea -implantteihin. Tällainen järjestelmä koostuu induktiosilmukkajärjestelmästä, joka on asetettu lattialle tai seinälle. Tätä silmukkaa käyttää erityisvahvistin, SO -niminen silmukka -ohjain. Silmukkakuljettajaa syötetään haluttujen signaalien, kuten kielen, musiikin tai ilmoituksen kanssa, mikä tarkoittaa, että magneettikenttä rakentuu induktiosilmukan sisään. Jos toinen johdin tuodaan tähän magneettikenttään, tämä johdin "indusoi" jännitteen, joka vastaa alkuperäistä signaalia ja jotka voivat vastaanottaa muut laitteet.

T-kelaa voidaan käyttää yhdessä induktiivisten kuulojärjestelmien kanssa. Induktiivisten kuulojärjestelmien avulla lähetetyt signaalit voivat vastaanottaa kuulolaitteen tai Cochlea-implantin T-kela ja vahvistaa sitä siten korkealaatuiseen toistosignaaliin. Tämä saavuttaa sitten asianomaisen henkilön ilman kiertotietä, mikä takaa korvakorvalle kaikujen ja alarakenteen alhaisen siirron.

On olemassa useita päivittäisiä tilanteita, joissa puhelinkela voidaan käyttää. Yhä useammat julkiset rakennukset asentavat induktiivisia kuulojärjestelmiä. Ennen tapahtumaa on aina kysyttävä, onko asianmukaisia ​​kuuntelujärjestelmiä käytettävissä ja kytkettävä päälle, jotta puhelinkela voi lisätä äänisignaaleja tapahtuman aikana kuulolaitteessa tai Cochlea -implantissa. Konsertit, teatteri, elokuvateatterit ja muut kokemukset tehdään täysin akustisesti havaittavissa. Lisäksi ärsyttävät häiritsevät tekijät, kuten huono huoneen akustiikka, kovaa kohinaa tai pitkän matkan lähtösignaaliin, vaimennetaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että T-kela tai puhelinkela yhdessä induktiivisten kuulojärjestelmien kanssa tarjoaa erittäin hyödyllisen mahdollisuuden kuulovaikeuksille kärsiville ihmisille voidakseen havaita akustiset signaalit selkeämmin ja enemmän ongelmia. Induktiivisia kuulojärjestelmiä asennetaan yhä useammissa julkisissa rakennuksissa ja mahdollistaa kielen, musiikin ja muiden äänilähteiden paremman siirron.