BAHA Hörgerät: Anwendungsgebiete, Aufbau, Voraussetzungen & Kosten
; luun ankkuroituja kuulolaitteita (saksan luun ankkuroituja kuulolaitteita) - tai lyhyesti sanottuna: baha - ovat erityinen luun johtavuusohjelman muoto , joka kuten kuulolaitteen implantti voidaan ankkuroida tiukasti kallon luuhun. Ihmisen luiden luonnollisen kyvyn avulla ohjata ääntä, vahvista voimakkaita implantteja ja salli aktiivisen osallistumisen ammatilliseen ja sosiaaliseen elämään.

Baha -kuulolaitteiden sovellusalueet

Tavanomaiset kuulolaitteet vaativat keskiarvon osallistumisen kuuloprosessissa, minkä vuoksi kuulonmenetykset, joissa keskikorva vaikuttaa, ei voida tasapainottaa heidän kanssaan. Ainoana luun johtavan kuulolaitteen implantoidun muodon Baha -kuulolaitteiden tavoitteena on hoitaa erittäin vahva äänen johtavan kuulon kohinan (ulkoiset ja keskiarvot vaikuttavat) ja kevyesti yhdistetty kuulonmenetys ( Keskikokoiset ja sisähäiriöt vaikuttavat) pois. Ne ovat erityisen sopivia tähän, koska keskikorvan osallistumista ei vaadita luun ankkuroituna. A Yhden puolen sensorinuraalisen kuuron voidaan siltaa myös luulinjalla. Koska päänahan aiheuttama vaimennus, kuten muiden kuulolaitteiden perheen rakennusmenetelmien tapauksessa, BAHA: n hoito saavuttaa paremman äänen tuloksen suuremmalla tilavuudella.

Baha-kuulolaitteet tai CROS-kuulolaitteet yksipuolisella tunnottomuudella?

yksipuolisella tunnottomuudella, indikaatio CROS-kuulolaitteilla on mahdollista, jossa sekä pölyinen että kuulokorva toimitetaan kuulolaitteilla. Pölyisen puolella oleva kuulolaite imee akustisia signaaleja ja välittää ne terveelliseen korvaan, jossa kuunteluvaikutus voi sitten syntyä luonnollisella tavalla. ongelmallinen on mahdollisuus kuunnella suuntaa, koska täydellisen kuunteluvaikutelman vuoksi vaaditaan kahdenvaihteen kuulon havainto. Myös tarve kuljettaa kuulolaitetta terveellisellä puolella on mahdollista kritiikkiä.

Tätä voidaan välttää luun johtamisimplantteilla: Tässä implantaattia käytetään yksinomaan heikentyneellä sivulla ja sallii melkein normaalin kuuntelun kuulon heikentyneen korvan. Mutta myös Spatiaalinen kuulo ja suuntainen kuuntelu ovat realistisia yhdessä terveen korvan kanssa. Kun yksipuolinen kuurous osoittaa, oletetaan, että toisella korvalla on riittävä kuulo. Kevyt ja keskisuurten kuulovauriot eivät ole vielä poissulkemiskriteeriä. Yleensä kuulovamma päättää, implantoidaanko Baha yhdelle vai molemmille puolille.

Baha -implantirakenne ja toiminnallisuus

Baha -implantissa puhuu luetellusta kuulolaitteesta . Varsinainen implantti koostuu noin 4 mm: n titaaniruuvista, jota käytetään avohoitossa kallon luiden yleisen anestesian alla. Menettely kestää noin 30 minuuttia. Implantti implantoidaan osittain, koska ruuvin yläosa pysyy näkyvänä ja ulkonee helposti kallosta. Ulkopuolella kuulolaite mikrofonilla, ääniprosessorilla, akulla sekä sähkömagneettisella muunnin, joka vastaa akustisen tiedon ottamisesta.

Ulomman osan tallentama ääni vahvistetaan, käännetään värähtelyiksi sähkömagneettisella muutoksella ja luovutetaan implantille. Luonnollinen luulinja varmistaa nyt, että tämä värähtely johdetaan sisäkorvan Cochleaan. Täältä hiukset tarkoittavat, että solut ottavat signaalien uudistetun muuntamisen sähköisiksi impulsseiksi, jotka varmistavat sarven hermon stimulaation. Tulos: Luodaan kuunteluvaikutus.

Baha -implantaatio: Edellytykset ja jälkihoito

Tarjonnan soveltuvuuden määrittämiseksi BAHA -laitteella testivaihe tällaisen pehmeään teippiin kiinnitetyn kuulolaitteen -vaihe on mahdollista useiden viikkojen ajan. Tällä tavoin voit ensin kokeilla kuulojärjestelmää ilman riskiä ja ilman kirurgista toimenpiteitä ja tarkistaa, sopiiko tämä kuunteluvahvistuksen muoto sinulle. Yleinen asettamisedellytys on sisäisen korvan riittävä toiminnallisuus , tahto ja mahdollisuus kuljettaa ja ylläpitää implantaattia sekä -motivaatiota kuulokoulutukseen . Solmumn ja terveystila on selvennettävä ennen leikkausta. Lapsilla luun paksuus ja laatu on myös otettava huomioon.

implantaation jälkeen odotetaan olevan kahden - 3 kuukauden paranemisaika . Operaation jälkeisenä ajanjaksona kuulolaitetta akustista tulisi kuulla uuden implantin ja sen kokoonpanon mukauttamiseksi ja mukauttamiseksi siten, että implantti tarjoaa optimaalista tukea. Hienoasetusten lisäksi kuuntelun menestys riippuu pääosin yksilöllisestä motivaatiosta kuulovammaiseen koulutukseen ja osallistumiseen kuntoutustoimenpiteisiin. Lisäksi BAHA: n säännölliset tarkastukset ovat välttämättömiä sen toiminnan turvaamiseksi tai komplikaatioiden estämiseksi.

Bahan kuulolaitteiden riskit

Jokaisella kirurgisella interventiolla on tiettyjä riskejä, mutta Baha-implanttien asettaminen on yleensä monimutkainen . Ihon tai luiden tulehdus on mahdollista, mutta se tapahtuu hyvin harvoin. Muita potentiaalisia vaaroja on implantin tai kuuntelumenestyksen löystymisestä, joka ei täytä preoperatiivisia odotuksia.

Baha -kuulolaitteiden kustannukset (haltuunotto)

Implantin ja operaation kustannukset ovat täysin vakuutussponsori. On kuitenkin välttämätöntä saada vastaava hyväksyntä vastaavalta sairausvakuutusyhtiöltä etukäteen. Hinnan suhteen Baha -implantit ovat yleensä 10 000 - 30 000 euron puitteissa.