Binaurale Hörgeräte

kuulolaitteiden opas molemmilla korvilla

Kuulolaite on korkea tekninen tuki. Voit verrata sitä tietokoneeseen. Vanhanaikaiset kuulolaitteet ovat nyt ohi, koska sekä tekniikka että optiikka ovat muuttuneet merkittävästi. Kuulolaite tänään on paljon enemmän kuin yksinkertainen kuunteluvahvistin. Käytät useita erityisiä toimintoja. Siellä on myös puhetta niin kutsutusta binaureteetista.

Tämä opas selittää sinulle, mikä on termin binauraalisten kuulolaitteiden takana ja kuinka tämä toiminto tukee sinua kuunnellessasi. Olet erittäin tervetullut hakemaan kuulolaitteiden asiantuntijoilta neuvoja sopeutumisesta ja valinnasta. Soita meille tai lähetä meille viesti kuulonmenetyksestä. Neuvoja tapahtuu ilman velvollisuutta ja ilmaista.

tämän päivän ja entiset kuulolaitteet verrattuna

Muistatko myös alkuperäiset aikaisemmat kuulolaitemallit? Ne voivat vain vahvistaa vastaanotettua ääntä. Tämä tapahtuu toisistaan ​​riippumattomasti. Se toimii hyvin eri tavalla modernin bineaalisen kuulojärjestelmän kanssa. Viime vuosina on kehitetty moderni prosessi. Tämä perustuu luonnolliseen kuuloon. Tämä tarkoittaa, että sekä vasen että oikea kuulolaite on kytketty ja kommunikoi toistensa kanssa ja kommunikoi. Sinulle se tarkoittaa valtavaa laatua, jos kuulojärjestelmät voivat kommunikoida keskenään. Alkuperäisestä tilanteesta riippuen nämä ovat älykkäästi koordinoituja.

Luonnollinen kuulo binauraalisella kuulolaitteella

Aivot onnistuvat suodattamaan kielen äänestä ja tukahduttamaan melua. Kielen ymmärtämiseksi on vastaavia signaaleja. Kieli on myös mahdollista ymmärtää akustisesti vaativassa tilanteessa. Onko sinulla ongelmia, jos ympärilläsi on paljon melua, kuten ravintolassa tai metrolla tai linja -autolla? Jos luulet, että et melkein enää ymmärrä kollegasi, voit korjata tilanteen binauraalisella kuulojärjestelmällä. Tämän avulla voit parantaa koko akustiikan kuulemista .

Olet myös tervetullut kuvittelemaan samanlaista tilannetta, jos esimerkiksi menet kävelylle vahvoissa tuulen äänissä. Et voi käydä keskustelua ilman kuulolaitetta. Binauraalinen kuulojärjestelmä onnistuu automaattisesti tarkistamaan, mistä tuuli tulee ja mihin suuntaan kielisignaali on. Vain oikeat signaalit siirretään toiseen korvaan radiossa. Häiritsevä tuulen kohina sorretaan tehokkaasti. Tämä toimii paljon paremmin binauraalisille kuulojärjestelmille kuin tavanomaisilla kuulojärjestelmillä. Toinen tyypillinen tilanne on, jos soitat yhdellä korvalla. Binauraalinen kuulolaite voi tunnistaa tämän ja tukahduttaa samalla äänenvahvistuksen. Samanaikaisesti puhelimen ja kaikki signaalit lähetetään myös toiselle puolelle. Joten voit kuulla tarvittavat korvat molemmissa.

mikrofonin suunta

uusilla järjestelmillä voit kuulla näkökulmasta riippumatta. Yleensä mikrofoni on kohdistettu näkökulman mukaisesti. Mutta voi tapahtua, että istut ja työskentelet keskittyneenä tietokoneesta. Voit kuitenkin puhua toisen henkilön kanssa, joka on sivulla tai takanasi. Tällaisissa tilanteissa vanhemmat kuulojärjestelmät saavuttavat rajansa. Se näyttää hyvin erilaiselta binauraalisella kuulolaitteella. Binauraalinen kuulolaite kääntää mikrofonit tarkalleen siihen suuntaan, josta kielen signaali tulee. Seurauksena on, että et enää tarvitse silmäkontaktia ongelman vapaa -ajan.

suuntaus avaruudessa

Yleensä tarvitaan kaksi kaivoa toimiva korvaa, jotta voidaan varmistaa ongelmavapauden suuntainen kuulo ja suunnata itsesi huoneeseen. Kuulokeskus tunnustaa hienoimmat erot. Vasemman ja oikean korvan välillä tehdään ero signaalien saapuessa. Joten voit määrittää huoneessa signaalin sijainnin ja paikantaa sen. Siellä puhuu SO -nimellä pään varjostusvaikutusta. Suojattu suuntaarviointi on jopa mahdollista binauraalisella järjestelmällä signaalinkäsittelyä varten.