Gehör: Wie funktioniert das Gehör und was tun bei schlechtem Gehör?

Heard - Kuinka kuulo toimii?

Kuuleminen on ratkaiseva yhdelle ihmisen tärkeimmistä tunneista - kuuloon. Lisäksi se on keskeinen tasapainon tunne. Kuulemiseksi, ilmaa läpäisevä ääni ohjataan korvaan korvakuppeista. Ääni kulkee ulkokorvan läpi keskikorvan yli korvan. Sisäkorvassa ääni muunnetaan sähköhermoimpulsseiksi. Kuulokeskus välittää tämän äskettäin saadun tiedon aivojen kuulokeskukselle. Kuulonkäsittely tapahtuu lopulta aivoissa, josta kuuntelukerros tulokset.

rakenne kuuluva - miten kuulo rakennetaan?

Kuulo on tehty ulkoisista, keskisuurista ja sisäkorvista. Korvakanava voidaan jakaa sisä- ja korvan kanavaan. Ulkopuolelta näkyvä on ulkokorva. Jos katsot sisälle, ulkokorva kanava näkyy. Sisäkorvakanava puolestaan ​​on osa sisähäiriötä. Löydät lisätietoja korvan anatomiasta täällä .

huono kuulo - mitä tehdä huonossa kuulemisessa?

Terve korva voi jopa havaita alueen hienoimmat vivahteet. Kuulo erottaa tärkeän merkityksettömistä äänisignaaleista ja mahdollistaa siten kielen havainnon, vaikka ympäröivää melua olisi. Se on entistä rajoitetumpaa, jos kuulo heikentyy.

Kuulon heikkeneminen voi olla monenlaisia ​​syitä, mukaan lukien stressi, iskut ,, ikäänsä , mutta myös liiallinen melujen pilaantuminen > . Jos sinulla on tunne, että kuulo on heikentynyt, sinun on ehdottomasti tarkistettava ja tarvittaessa aloita hoito kuulolaitteilla.

dementia kuuluu - mitä dementialla on kuulemisen kanssa?

Vaikka suhteita ei ole vielä täysin selkeytetty, toteaa, että käsittelemätön Kuulonmenetykset lisäävät dementiaa . Jos kuulon heikkous on korkea, jopa oletetaan, että riski on tainnutettu. Vastaavasti ensimmäisen merkkejä pahenevan kuulon Hoito voidaan käynnistää mahdollisimman pian. Näin estät aktiivisesti ei -toivottuja jälkitauteja.

keinotekoinen kuulo - Cochlea -implantti

keinotekoinen kuulo A cochlea-implantti (CI) edustaa kuulemista tietyssä asteen palauttamisessa asteen palauttamiseksi . CI on sopiva eri olosuhteissa. Implantaation jälkeen intensiivinen kuulokoulutus on välttämätöntä, mutta edes tämän kuulemisen kanssa ei koskaan ole "kuten ennenkin".