Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

kuulolaite kutistaa korvassa

On olemassa useita syitä, miksi kuulolaitteesi korvassa kutina. Yksi mahdollinen syy voi olla allergia kuulolaitteen materiaalille tai korvakorvaa vastaan. Toinen syy voi olla korvan tartunta tai ärsytys.

Jos kuulolaite korvassa, sinun on ensin poistettava se ja tarkista korvasi. Jos sinulla on merkkejä punoituksesta tai kipusta, sinun tulee nähdä lääkäri tai ENT -asiantuntija.

Kuulolaitteiden kutinan välttämiseksi korvassa sinun on varmistettava, että kuulolaite puhdistetaan säännöllisesti. Älä käytä teräviä puhdistusaineita tai alkoholia kuulolaitteen puhdistamiseen, koska tämä voi vahingoittaa materiaalia. Käytä sen sijaan erityistä puhdistusainetta kuulolaitteisiin ja puhdista kuulolaite päivittäin.

On myös tärkeää varmistaa, että kuulolaite sopii oikein ja että korvakortti ei ole liian tiukka. Jos korvakoru on liian tiukka, tämä voi aiheuttaa korvan kutinalle ja ärsyttää. Jos korvakortti on liian löysä, voi tapahtua palautealus ja vähentynyt kuuntelukokemus.

Kaiken kaikkiaan on tärkeää, että puhut säännöllisesti ENT -asiantuntijan kanssa varmistaaksesi, että kuulolaitteesi sopii oikein ja että kaikki ongelmat voidaan tunnistaa ja käsitellä varhain.