Hörgeräte und Demenz | MySecondEar

Kuulon menetys ja dementia

Useat tutkimukset* Osallistuvat havainnoissaan -suhteen määrittäminen kuulonmenetyksen ja dementia : n välisen suhteen. Kuulonmenetystä korostetaan jopa suurin vaikuttava riskitekijä dementialle. Johns Hopkins -yliopiston mukaan ihmiset, joilla on pieni käsittelemätön kuulon heikkous, altistuvat kaksi kertaa suuremmalle dementiariskille span> verrattuna normaaliin kuunteluun. Korkean luokan käsittelemättömän kuulonmenetyksen sattuessa

Kuulonmenetykset ja dementiayhteydet

Kuulonmenetykset hiipivät span> usein hitaasti asetettu, mikä tarkoittaa, että se on Usein ei tunnisteta suoraan. Tärkein syy tähän on Hiussolut , joka varmistaa akustisen ärsykkeen äänen imeytymisen ja translaation sähköisiksi signaaleiksi. Signaalin lähetys on siten rajoitettu ja kuulo kärsii, etenkin korkeataajuusalueella.

Seurauksena on, että kuulonmenetyksellä on yleensä kapseuttaminen kärsiville. Sosiaalinen eristäminen puolestaan ​​vähentää kognitiivisia ärsykkeitä, joille henkilö paljastuu. Tarkkaa yhteyttä ei ole vielä täysin selkeytetty, ja sitä tutkitaan edelleen tieteellisesti. Toistaiseksi muutokset aivoissa kuulonmenetyksen vuoksi. Syynä tähän on mahdollisesti vahva keskittyminen, joka kuulon heikentyneiden on käytettävä ymmärtämiseen. Aivojen muut toiminnot voidaan laiminlyödä **.

Erityisesti aivokuori ja hippokampus näyttävät olevan erityisen vaikuttuneita. Joten alueet, jotka toimivat -rajapinta lyhyen ja pitkäaikaisen muistin välillä . Lisäksi aivot oletettavasti tottuvat vähentyneeseen kuuloon, mikä kiihdyttää viimeksi mainitun vähenemistä.

Voiko sydämellinen tappio johtaa dementiaan?

Nykyinen tutkimustilanne tarjoaa Lukuisat asiakirjat kuulonmenetyksen ja dementin välistä yhteyttä varten. Kuulon heikkouden negatiivinen vaikutus voidaan kuitenkin minimoida aktiivisesti. Dementian estämiseksi kuulon menetys on tunnistettava nopeasti, jotta kuulolaitteiden hoito voidaan aloittaa yhtä nopeasti. Seurauksena on, että säännöllinen kuuntelupalvelu kuuntelun kuuntelun tunnistamiseksi pidetään aktiivisena askeleena dementiaa estämiseksi. Varhaiset merkit on aina otettava vakavasti ja tarkistettava asiantuntevasti.

*Lin, F. R., Metter, E. J., O’Brien, R. J., Resnick, S. M., Zonderman, A. B., & amp; Ferrucci, L. (2011). Kuulon menetys ja tapahtumadementia. Neurologian arkistot, 68 (2), 214–220. https://doi.org/10.1001/archneurol.362

Thompson, Rhett S.; AULLUGN, PRISCILLA; Miller, Alexander; Gurgel, Richard K. (2017): Kuulon menetys dementiaan riskitekijänä: systemaattinen katsaus. laryngoskoopin tutkinta otolaryngologia 2 (2), 69-79.

** Lin, F. R., Yaffe, K., Xia, J., Xue, Q.-L., Harris, T. B., Osto-Helzner, E., Satterfield, S., Ayonayon, H. N., Ferrucci, L., Simonsick, E. M., & amp; Health ABC -tutkimusryhmä. (2013). Kuulon menetys ja vanhemmilla aikuisten kognitiivinen lasku. JAMA: n sisälääketiede, 173 (4), 293–299. https://doi.org/10.1001/jamaintternMed.2013.1868