Hörgeräte für Hunde

mitä sinun on tiedettävä koirien kuulonmenetyksestä

tiesi, että kissat välillä 55 Hz - 79 kHz kuulevat ja koirat kattavat alueen 67 Hz - 44 kHz. Vertailun vuoksi keskimääräinen ihminen voi kuulla vain 20 Hz: stä 20 kHz: iin. Nämä luvut osoittavat, että eläimet kuulevat paremmin kuin me. Koiralla on myös valikoiva kuulo. Jos hän nukkuu, hän antaa itsensä häiritä, ellei hän kuule ruokaraatikon tai pidikkeen.

Tämä on mahdollista, koska koiran aistisolut eivät ole suoraan kytketty korviin, vaan erityisillä hermotieteillä. Koira voi kytkeä tämän päälle ja pois päältä. Koirat kuulevat erityisen syviä ja erityisen korkeita sävyjä. Joten jos koira ei kuule, se ei todellakaan auta huutamaan häntä. Hiljainen komento korkeammassa sävelkorkeudessa on järkevämpää. Sitten koirasi voi nähdä äänen paremmin.

Kaiken kaikkiaan 17 korvaa korvaa auttaa koiraa etsimään ääniä. Koira voi kohdistaa korvansa toisistaan ​​riippumattomasti voidakseen kaapata yhden melun lähteen. Koirat kuulevat omistajansa tämän vuoksi, vaikka se ei olisi näkyvissä. Hyvä kuulo käyttää koiraa ja omistajaa. Mutta mitä tehdä, jos koira ei enää kuule omistajaa?

eläimet voivat myös menettää kuulonsa. Sitten sinun on löydettävä uuden tyyppinen viestintä eläimen kanssa. Tätä voi tapahtua hahmojen tai koiran kuulolaitteen kautta. Mutta onko rakastetulle neljä -alaiselle ystävälle sopivia kuulolaitteita?

Koiran kuulonmenetyksen oireet

Koirasi ei voi kertoa sinulle, jos hän ei kuule sinua. Loppujen lopuksi hän ei kysy eikä voi pyytää jotain toistamista. Mutta on myös muita tapoja selvittää, kuuleeko koirasi huonosti. Melko turvallinen merkki kuulon menetyksestä on, että koirasi ei reagoi päivittäisiin ääniin. Esimerkiksi, kun koira on niukkaita suosikkileluja, kutsuu sinulle tai yksinkertaisesti jättää huomioimatta kotimaan renkaan. Koirasi voi olla peloissaan, kun herätit hänet, koska hän ei kuullut kuinka pääsit hänen luokseen. Kuulonmenetyksellä kärsivät koirat haukkuvat myös useammin. Tämä johtuu siitä, että koira ei enää kuule itseään haukkuessaan.

kuulon menetyksen syyt koirassa

eläimet menettävät myös kuulonsa, kun korva on vaurioitunut. Tämä voi tapahtua pienten hiusrakkuloiden vaurioilla ja ärsyttävällä korvien sisällä. Vanhemmissa eläimissä hermot rappeutuvat ja joillakin eläimillä on huonoja hermoja korvissa syntymän jälkeen. Kasvaimet tai halkeamat korvakorvassa voivat myös aiheuttaa vaurioita. Usein tulehdukset korvan tai trauman aikana johtaa kuulonmenetykseen pitkään. Koiran kykyvirus voi hyökätä koirien kuulemiseen erityisen voimakkaasti. Tätä voidaan välttää rokotuksella.

Kuulonmenetyksen hoito ihmisillä

Suurinta osaa kuulonmenetyksestä ei voida kääntää. Tutkijoita on kuitenkin vaikea uudistaa hiusrakkuloiden lukumäärää uudelleen. Suunnitteluhiiret kuulevat samanlaisia ​​kuin ihmiset, minkä vuoksi hiirien kuulonmenetyksessä tehdään yrityksiä. Kilpailuhiirien läpimurto voi myös olla läpimurto ihmisille.

tutkijat ovat jo injektoineet kantasolut eläimistä kypsymiin hermosoluihin ja palauttavat ne siten. Kuuleminen voitiin palauttaa jopa 46% 10 viikon aikana. Follikkelin korvaaminen auttaa 15 %: lla kuulon menetyksestä, jonka neuropatia laukaisi. Tällaista menestystä ei voitu vielä tallentaa muun tyyppisissä kuulonmenetyksissä. Eläimet, joilla on huonompi kuulo, sopeutuvat ympäristöönsä vastaavasti. Hänen kuulemisensa menetys ei vaikuta sinuun niin paljon. Muut aistisi kompensoivat kuulonmenetykset.

koiralle kuulolaite - kannattaako se?

Koiran kuulonmenetyksen tapauksessa kuulolaite on myös mahdollisuus kompensoida kuulonmenetykset. Aubery -yliopiston lääkäri kehitti koiralle kuulolaitteelle ihmisen kuulolaitteen perusteella. Muoviletku- ja vaahtotulpat yhdisti sitten laitteen koiran korvakanavaan. Kaikki koirat eivät sietäisi ulkomaista ruumista korvassa. Koska nämä voidaan hylätä, koirien kuulolaitteet eivät ole niin yleisiä. Lääkärit tutkivat parhaillaan koiria varten. Mutta ne ovat kalliita, eikä ole mitään takeita siitä, että ne toimivat.

Jokainen koira ei hyväksy kuulolaitetta korvassa. Lisäksi kuulolaitteella on vain järkevää, jos koira voi silti kuulla yhdellä korvalla. Joka tapauksessa koiran henkilökohtainen tuotanto on välttämätön. Tämä johtuu siitä, että ihmisten ja koirien korvakanava eroavat merkittävästi. Koiralla on pystysuora ja vaakasuora korvakanava. Kuulolaite peitetään vaahtokumilla ja sopeutuu sitten korvakanavaan.

Tällaisen kuulolaitteen inserttiä koiran on kuitenkin voitettava immobilisoimaan tai nukutettavaksi. Koira ei ymmärrä, että hänen tulisi pitää paikallaan. Siksi kuulolaitteen käyttö koiralle on lääketieteellinen interventio. Tässä tapauksessa sinun tulee harkita, onko kuulolaitteella tosiasiallisesti käyttö vai tarkoittaako vain koiran stressiä. Tämä on myös syy siihen, miksi koiran kuulolaitteet voivat olla kallis sijoitus, koska ei aina voida sanoa etukäteen, kannattaako tämä. Pienemmät koirat vievät usein vieraan ruumiin paremmin kuin suuret koirat.

paljon kärsivällisyyttä ja koulutusta, voit myös hankkia koiralle viittomakielen. Siksi askel kohti koirien kuulolaitteita ei aina suositella. Koira, jolla on haitta Se näyttää erilaiselta kalliiden poliisin tai henkilönhakijoiden kanssa. Tässä tapauksessa kuulolaite voi olla järkevää, jotta koira pysyy valmiina käytettäväksi. Kuitenkin, kuten ihmiset, koira tarvitsee aikaa tottua laitteeseen. Se voi olla pitkä matka, kunnes koira kuulee komennot uudelleen tai hyppää uudelleen syöttölaatikon kanssa.

koiran kuulolaitteen kustannukset

Korvan sisäisillä kuulolaitteilla tehdyt testit osoittivat menestystä koirien tutkimuksissa. Jos epäilet, että eläimesi kuulee huonosti, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Tämä voi sitten suunnitella kuulolaitteen lisämenettelyn.