Hörgerät-Implantat: Knochenleitungshörgerät, Cochlea-, Mittelohr- oder Hirnstammimplantat? - Unterschiede, Kosten, Funktionsweisen
Monissa tapauksissa klassisen korvan tai takakorvaisen kuulolaitteen tarjonta on täysin riittävä tukemaan kuulovammaisten potilaiden kielen ymmärtämistä. Tätä tarkoitusta varten laitteet vahvistavat ääntä ja vapauttavat sen tässä korotetussa muodossa käyttäjän korvakanavaan. Mitä tapahtuu, jos keskiarvolla ei ole enää (enemmän) kykyä vähentää ääntä, kuulovauriot kasvavat yhä enemmän tai anatomiset syyt estävät kuulolaitteen sopeutumista?

Näissä tapauksissa

Kuulolaite -implantit voivat olla vaihtoehto irrotettaville kuulolaitteille ja parantaa lentoliikenteen harjoittajien mahdollisuuksia osallistua äänimaailmaan. Operatiivinen interventio on välttämätöntä implantin asettamiseksi, joten kuulolaitteiden implantin päätöstä tulisi harkita perusteellisesti. On myös tärkeää huomata, että sama kuulon laatu ei voi koskaan syntyä kuin luonnollisen kuulon kanssa. Siitä huolimatta implantit ovat hienostuneita kuuloratkaisuja, joilla on potentiaalia rikastuttaa jokapäiväistä elämää.

Implantin ja kuulolaitteen kuuleminen: Haastattelu silmäyksellä

kuulolaitteet implantit
 • ei-invasiivinen/ ei kirurgista interventiota

 • joustavaa voidaan käyttää

 • jalostettu ja vahvistettu ääni

 • käyttää keskimmäisten ja sisäisten korvien sekä jäännöskäytäntöjä

 • Valon vakavan kuulovaurion

 • käytetty korvan

 • invasiivisesti/ operatiivinen interventio

 • ääniprosessori irrotettava, implantti pohjimmiltaan yritys

 • ohittavat kuulon

 • erityisistä kuulonmenetyksistä

 • täysin tai osittain istutettu

kuulolaiteimplanttilajit

Mitä kuulolaitteiden implantaattia käytetään, riippuu kuulonmenetyksen tai kuulovammaisten muodosta. Kuulolaiteimplanttien yleiset tyypit muodostavat sisäkorvaimplantit -myös nimellä Cochlea -implantit -, keskikorvan implantit, luu -ankarat kuulolaitteet sekä aivoleima -implantit.


Eri implanttien sovellusalueet sisältää seuraavat:

 • Sensorineuraalinen kuulon menetys
 • Yhdistetty kuulovamma
 • Äänenjohtavuus ludo
 • Synnynnäinen ja krooninen kuulovaurio
 • Väärin tulostettu tai puuttuva kuulohermo
 • Kuulonmenetykset (tätä on kuitenkin yleensä vaikea hoitaa, jos kuulonmenetys tapahtuu ennen kielen hankintaa tai sen aikana)

kuulolaitteiden implantin perus rakenne johtaa kahdesta osasta: sisäosa, joka implantoidaan ja istuu siten ihon ja ulkoisen osan alla, joka koostuu ääniprosessorista ja päällä Päänahan ulkopuolella on kiinteä. Jopa täysin implantoidut laitteet eivät ole täysin itsenäisiä, tarvitset aina yhteyden ulkoiseen laitteeseen virtalähteelle.

Cochlea -implantti

Cochlea -implantit ovat luultavasti tunnetuimpia kuulolaitteiden implantteja, mutta tuskin kukaan on riittävän tietoinen niistä. Laitteet toimivat toisinaan synnynnäisten kuulovaurioiden hoitamisessa, mutta ne on arvioitava mahdollisesti hyödyllisinä kaikissa vaurioissa sisäkorvalle. Kohderyhmä on erityisesti aikuisia, joilla on kuuroja, ihmisiä, joilla on lisääntynyt kuulonmenetykset (hypacusis), samoin kuin lapset, joilla on vakavia kuulovaurioita - geneettisiä tai hankittuja.

Elektroniset impulssit muodostavat Cochlea -implantin funktionaalisuuden perustan: ne tuottavat Cochlea -sävyissä, jotka lopulta mahdollistavat ymmärryksen. Tämä vaatii ulkoisen komponentin, joka sisältää korvakupin takana olevan kielen prosessorin. Ulommasta sisäiseen komponenttiin on langaton, induktiivinen yhteys. Jälkimmäinen istuu temppelin luussa ja on suorassa kosketuksessa Cochlean kanssa. Koodattuja äänisignaaleja lähetetään sisäkomponentin vastaanottajakelalle ulkoreunan lähetyskelan kautta. Tämän perusteella äänihermoa stimuloidaan, mikä vie stimulaatiolinjan aivoihin, mikä lopulta luo kuunteluvaikutuksen.

Keski -korvan implantti

nimen mukaan keskikorvan implantti asetetaan keskiarvoon yksityiskohtaiseen, mutta matalan riskin operaatioon. Menettely havainnon tai vakaan johtavuuden kuulonmenetyksen hoitamiseksi on ja sen yhdistelmä. Keskimmäiset korvaimplantit ovat myös ihanteellisia, kun keskikorvan tai ulkokorvan lohko tai ulkoisen kuulolaitteen käyttö ei ole mahdollista. Joka tapauksessa ehjät sisäiset hiussolut ovat käytölle edellytys.

Keskikorvan implantin funktiolle vaaditaan magneetti, joka toteuttaa ulkoisen mikrofonin ankkurointi sisäisen kielen prosessorin kanssa. Mikrofoni toimii eräänlaisena korvikkeena Auriclelle - se vie kuulotiedot ja lähettää sen keskikorvan implantille. Täällä signaalit välitetään sisäkorvalle strutsien kautta, mikä luo kuunteluvaikutuksen.

Luuan ankkuroitu kuulolaitteet/ luuputkilinjan kuulolaitteet

Luun johtavuus Kuulolaitteet käyttävät luiden luonnollista toimintaa äänen ohjaamiseen. Tämä malli puhuu myös luun ankkuroidusta kuulolaitteesta s (baha), ts. Luu -ankarat kuulolaitteet. Kuuloimplantteja käytetään erilaisiin rajoituksiin, toisinaan keskikorvan tai korvakäytävän kroonisen tulehduksen tapauksessa, korvakorun, äänenjohtavuuden kuulonhäviöt, samoin kuin korva- ja korva- ja korvamuodot kanava.

Nimeäminen johtuu siitä, että implantaatti - A titaaniruuvi - luissa käytetään. Vastapuolena ääniprosessori on kiinnitetty korvan takana olevaan implanttiin. -toiminnolle ääniprosessori imee alun perin äänen ympäröivän alueelta, sitten se vapauttaa sen ruuveen, joka käyttää värähtelyä äänisignaalien välittämiseen sisäkorvalle. Seurauksena keskikorvan osallistumista ei tarvita, vaan ehjä äänihermo ja toiminnallinen sisäkorva.

aivojen stamer -implantti/ kuulo aivot implantoitu (ABI)

aivojen sammutuksen implantaation tarve syntyy, kun kuuloviiva vaurioitui syntymästä tai traumaattisista ja patologisista tapahtumista. Esimerkiksi tyypin 2 ja kasvainsairaudet on mainittava tässä, joissa kasvain painaa kuulohermoa tai aiheutti vaurioita kasvaimen poistolle. Jopa täysin erotetulla äänihermolla , aivojen stomer -implantti tarjoaa tavan palauttaa kuulo osittain. Tavoitteena on tehdä vähemmän optimaalinen kuulo, vaan pikemminkin kuulon tunne niin, että auditiivimaailmasta ei ole poissulkemista syrjäytymistä.

Hyvin monimutkaisen implantoinnin aikana pientä elektrodia käytetään suoraan aivovarsi , jota on saatavana pienen kaapelin kautta vaihdettuna ulkoisen komponentin kanssa. Elektrodi läpäisee taajuudet ulkopuolella istuvan ulkopuolisen prosessorin läpi, jotka vaativat sarvesi hermostimulaatioiden stimulaatiota sähköisistä impulsseista. Seuraus on aivojen ärsykkeiden eteenpäin, missä tämä tapahtuu ja kuuntelukerros tapahtuu. Aivojen sammuttajan implantin avulla ympäröivän melun käsitys onnistuu pääasiassa. Vain huulten lukemisen kanssa voi johtua äänistä.

kuulolaiteimplanttikustannukset

Jokainen kuulolaitteiden implantointi on toiminnallinen interventio, joka on aina harkittava hyvin. Helpotus on kattaa kaikki lakisääteisten sairausvakuutusyhtiöiden implantti-, jälkihoidon ja kuntoutuksen kustannukset. Hinnan kannalta kuulolaitteiden implantit - implantin tyypistä ja potilaiden yksilöllisistä vaatimuksista riippuen, jotka vaikuttavat intervention vaikeuksien tasoon - liikkuvat enintään 40 000 euron

Kustannustehokkaimmat ovat luun johtavuus kuulolaitteet , jotka ovat välillä 3000 euroa - 5000 euroa. Korvaimplantit sijaitsevat hintaluokassa 10 000–30 000 euroa hoitomenetelmästä riippuen. Brain Stamer Implants on saatavana myös hintaan noin 30 000 euroa. Cochlea -implantin kustannukset ovat noin 40 000 euroa. Huomaa, että tämä on vain ohjeita. Lopulliset hintatulokset edellä mainituista tekijöistä riippuen.