Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

Kuulolaitekorjaus: Kustannukset, kiinteä korko, sairausvakuutus

kuulolaitteet ovat tärkeä osa jokapäiväistä elämää ihmisille, joilla on kuulovaikeuksia. Ne antavat maailmalle mahdollisuuden havaita maailma paremmin ja ymmärtää mitä sanotaan. Jos kuulolaitteesi kuitenkin hajoaa tai ei enää toimi kunnolla, tämä voi johtaa vaikeuksiin, jotka vaikeuttavat päivittäistä elämää huomattavasti. Tässä artikkelissa käsittelemme kuulolaitteiden korjaamista ja tarkastelemme rikkoutuneen kuulolaitteen korjaamista.

e s antaa useita syitä, miksi kuulolaite on korjattava. Kosteus on kuulolaitteiden herkkien komponenttien suurin vihollinen ja voi johtaa varhaiseen ikääntymiseen ja virheisiin. Ei ole harvinaista, että tämä johtaa toiminnalliseen vikaan. Pelko on usein suurempi kuin oletettu virhe, ja vain akku tai kuuloletku on vaihdettava. Jos kuulolaitteen muut osat rikkoutuvat, vain kuulolaitteiden akustinen voi auttaa.

Joitakin vian syitä korjataan nopeasti - esimerkiksi jos mikrofoni on tukkeutunut pilaantumisen avulla tai jos uusi korvakortti on käytettävä. Uuden korvasiirron lisäksi monet kuulolaiteakustiikat tarjoavat niin pieniä korjauksia osana takuua ilmaisena palveluna.

vinkkejä vialliselle kuulolaitteelle

Jos huomaat, että kuulolaite ei toimi kunnolla, sinun tulee ensin suorittaa muutama testi ennen kuulolaitteen akustisen kuulemista:

  • Varmista, että kuulolaite on myös kytketty päälle.
  • Kytke äänenvoimakkuus päälle tarkistaaksesi, onko äänenvoimakkuuden säätö vahingossa säädetty.
  • Tarkista, istuako akku oikein, testaa akkuasi vai aseta uusi. Kiinnitä huomiota akun käyttöikäyn, joka voi vaihdella hyvin erilaiseksi valmistajasta riippuen.
  • Jos käytät HDO -mallia, tarkista letkut, koska voit kulua tai rikkoa ajan myötä.

Kuulolaitteen korjauskustannukset

Jos kuulolaite on viallinen ja laajempi korjaus on välttämätöntä, lakisääteiset sairausvakuutusyhtiöt korvaavat vakuutetut. Esimerkiksi, jos mikrofoni rikkoutuu, korjauskustannukset avataan sairausvakuutusyhtiön ylläpitoasteella.

Ylimääräisten maksuttomien peruskuululaitteiden tapauksessa kaikki tarvittavat korjaukset katetaan sairausvakuutusyhtiön kiinteä korko. Jos olet kuulolaitteen operaattori, jolla on erilaisia ​​lisätoimintoja, sairausvakuutusyhtiö maksaa kiinteän määrän.

Lisäksi sinun on osallistuttava kustannuksiin, jos kulutustarvikkeet vaihdetaan.