Hörimplantat Unsichtbar | MySecondEar

Implantin kuuleminen näkymättömäksi

Cochlea -implantti on elektroninen kuulemisproteesi. Se muuntaa äänen sähköisiksi signaaleiksi ja siirtää ne suoraan äänihermoon. Korvan vaurioituneet alueet voidaan välttää.

Hoitoa Cochea-implantilla tarkasteltiin vain poikkeuksellisissa tapauksissa, joissa oli yksipuolinen kuurous, koska pelättiin, että Cochlea-implantti voisi heikentää kielen ymmärtämistä normaalissa kuulokorvassa. Freiburgin yliopiston klinikka kuitenkin kumosi tämän selvästi.

yhden puolueen tunnottomuuden myöhäiset seuraukset

yhden puolella olevan kuuruuden syyt voivat olla esimerkiksi korvan luontaisia ​​epämuodostumia, torven hermojen kasvaimia (niin kutsuttuja schwannoomia tasapainossa tai pään etanalla), päävammot tai kuulovammat. Lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että pitkän aikavälin yksipuolisella kuuroilla voi olla vakavia seurauksia niille, jotka kärsivät. Esimerkiksi se johtaa muistin ja muiden henkisten taitojen heikkenemiseen ja lisää dementian kehittymisen riskiä.

lisää: Ajan myötä tämä heikkeneminen voi myös johtaa sosiaaliseen eristykseen, koska esim. B. Suuret perhejuhlat tai ravintolavierailut ystävien kanssa edustavat valtavaa taakkaa ja vaivaa niille. Usein he lopulta välttävät sellaisia ​​tilanteita.

Leikkaus korvan takana

Cochlea -implantti voi auttaa näitä potilaita kuulemaan kyyhkynkorvassa. Sähköinen kuuloproteesi koostuu äänitietokoneesta ja kelasta elektrodilla.

Kirurgisen intervention aikana käämi, jonka elektrodi luussa on implantoidaan potilaan korvan taakse. Sieltä yksi millimetrin ohut elektrodi asetetaan huolellisesti äänihankaan äänihermoon, missä se stimuloi sähköisesti kuulonhermoa. Tällä tavoin ulkoiset äänet välitetään suoraan ja ilman kiertotietä äänihermoon.

potilailla, joiden syy yksipuoliseen kuuroon on Schwannom, ts. Äänikanavan hyvänlaatuinen kasvain, Cochlea-implantin käyttöä pidettiin mahdottomaksi pitkään. Kasvain täyttää pääsääntöisesti koklean ja joskus tasapainoelimen. Kasvaimen poistamisen jälkeen ei enää ole tarpeeksi kudosta implantin käyttämiseen.

Uusi kirurginen tekniikka auttaa myös kasvainpotilaita. Päinvastoin kuin klassinen menetelmä, audio -etanan kova kapseli käytetään toiminnassa. On kuitenkin tärkeää, että alue, jolla sarvet sijaitsevat, säilyy.

Sitten kasvain poistetaan kokonaan ja cochlea -implantin elektrodi asetetaan koklean jäljellä olevan tylsän ympärille kuulokennojen kanssa. Sitten rekonstruoidaan, ts. H. H. täynnä potilaan omaa materiaalia. Toistaiseksi 30 potilaalle on toimitettu onnistuneesti Cochlea -implantti.

normalisointi vasta kuuden kuukauden kuluttua

Ensimmäinen kuunteluvaikutus Cochlea -implantin "kytkemisen päälle" jälkeen on erilainen jokaiselle potilaalle. Ei ole epätavallista, että operaattori tunnistaa teknikon äänen heti ja ymmärtää myös hänen sanansa suoraan. Joka tapauksessa ääni -vaikutelma on epätavallinen: tinules, mekaanisesti, keinotekoinen tietokoneen ääni. Muissa tapauksissa akustinen havainto on rajoitettu ääniin ja ääniin muutaman ensimmäisen päivän aikana.

Hitaasti aivot alkavat analysoida uusia kuunteluvaikutelmia ja kompensoida heille tunnetut äänikuviot. Tämä tehdään sinänsä, mutta sitä voidaan tukea ja kiihdyttää sopivilla harjoituksilla jälkihoidossa ja kuntoutuksessa. Vähitellen kielen palautuksista ja äänien, äänien ja äänien ääni muuttuu luonnollisemmaksi. Se vie vähintään puoli vuotta, usein kauemmin, kunnes saavutetaan selkeä, eriytetty äänihavainto, jota pidetään jälleen "kauniina".