Hörschaden: Auslöser, Symptome, Prävention

Kuulovauriot: Liipaisu, oireet, ehkäisy

Kuulovauriot johtuvat yleensä perinnöllisistä tekijöistä, melusta, sairauden vuoksi tai iän vuoksi. Näin toimiessaan muutos- ja melun kuulonmenetykset ovat yksi yleisimmistä muodoista. Iän kasvaessa kuulotoiminto vähenee vähitellen kulumisen takia, tämä prosessi voi johtaa vaurioihin vakavaksi liiallisen tai liian pitkän, lutkaaseman vuoksi.

Kuulovaurioiden ensimmäiset merkit voivat tinnitus , korkeiden sävyjen havaitsemisen puute < /A> samoin vaikeudet ymmärtää keskusteluja taustakäänneillä. Suurimman osan ajasta taajuus vaihtelee enimmäkseen 4000 hertsistä, mutta vaurio leviää asteittain muille alueille.

Luonnolliset kuulovauriot

Syyt siihen, miksi lapset syntyvät kuulovaurioilla. Toisaalta geneettiset tekijät ovat tyypillinen tekijä. Mutta jopa raskauden aikana ja syntymän aikana lapselle vauriot voivat aiheuttaa kuulon. Joissakin tapauksissa synnynnäisten kuulovaurioiden syitä ei voida määrittää kokonaan. Jos syntymästä lähtien on kuulovaurioita, tällä on usein vakavia vaikutuksia kielen kehitykseen. Vastasyntyneen kuulon seulontaa tulisi käyttää varhaisessa tunnustamisessa, joka varmistaa pikakäsittelyn ja lieventämisen seurauksena olevien vaurioiden lieventämisen.

melun aiheuttamat kuulovauriot

Liiallinen melu kykenee vaurioittamaan sisäkorvan soluja, koska se kavensi verisuonia. Seurauksena on, että hiussolut toimitetaan vähemmän verellä ja kärsivät hapen puutteesta. Hapen puute puolestaan ​​estää hiussolujen asianmukaisen toiminnallisuuden, nimittäin hermoärsykkeiden edelleenlähetyksen. Hiussolujen vaurio on korjaamaton. Tämä voidaan kuitenkin estää käyttämällä kuulonsuojausta, riittäviä kuuntelukatkoksia ja melun välttämistä. Tämä pätee erityisesti työpaikkoihin tai harrastuksiin, jotka tuovat korkean melujen pilaantumisen.

Jos kuulovauriot aiheuttavat melua, a
melun kuulonmenetys puhutaan.

Kuulokkeiden kuulovauriot

melua ei ole saatavana vain työssä, vaan myös jokapäiväisessä elämässä. Musiikin kuuntelua korostetaan erityisesti tässä, jota ei aina tapahdu maltillisella äänenvoimakkuudella. Kuulokkeiden kuulovauriot tapahtuvat, kun korvat sonikoivat kuulokkeiden yli liiallisella kovalla musiikilla pidemmän ajanjakson ajan. Älypuhelimen aktiiviset varoitukset musiikin äänenvoimakkuuden tarkoituksenmukaisuudesta toimivat käytännön ohjeina.

HAMON HAKUUTUKSEN KUULEMINEN MUSIIKKI

Kova musiikki ilman kuulokkeiden käyttöä voi myös olla haitallista. Konsertit, festivaalit ja klubit suosittelevat pääasiassa kovan musiikin vaurioita. Näissä tapahtumissa musiikkia soitetaan vähintään 100 dB: n määränä, ja siksi ne ovat selvästi kuulon imevää alueella. Jos vierailet tällaisten tapahtumien useammin, sinun tulisi miettiä kuulonsuojan käyttämistä.

HAMON KOKOUS KONSTONESTI

Kuuleminen vaurioiden jälkeen konsertin jälkeen ovat yleensä väliaikaisia. Ne ilmaisevat tyypillisesti tylsällä kuulo- ja korvamelulla, joka katoaa jälleen muutamassa tunnissa. Pitkällä tähtäimellä kuulovauriot voivat kuitenkin ilmenee, koska seuroissa ja konserteissa on äärimmäisiä määriä, jotka jo vaativat suojatoimenpiteitä työpaikoilla.

kuulovauriot kuinka paljon db?

Työpaikan määräyksen mukaan työnantajien on asetettava työntekijöilleen kuulonsuoja 8 tunnin aikana 8 tunnin ajan. 85 dB: stä työnantajan on jo tarkistettava suojaussuojan todellinen käyttö. Siksi voidaan olettaa, että pitkän aikavälin tilavuus voi johtaa kuulovaurioihin yli 80 dB. WHO suosittelee myös yli 100 dB: n alistamista enintään 15 minuuttia päivässä.

Mitä kuulovaurioita on?

Kuten johdannossa jo todetaan, kuulovaurioita on erityyppisiä. Pohjimmiltaan erotetaan äänensaation, äänenjohtavuuden ja kuulonmenetyksen välillä. Tämä artikkeli .

Lasten ja nuorten kuulovauriot

lasten ja nuorten kuulovauriot esiintyy yhä enemmän. Perinnöllisen ehdollisen kuulovaurioiden lisäksi melu on tässä rooli. Mainitussa ikäryhmässä on mahdollisesti haitallisia melulähteitä, etenkin vapaa -ajan alueella. Negatiiviset seuraukset voidaan estää esimerkiksi hiljaisilla leluilla (edellyttäen, että lelulelut kuulostavat) ja tietysti käyttämällä kuulonsuojausta ja melun yleistä välttämistä.

antibiootit kuulovauriot

nikotiinia, alkoholia sekä erilaisia ​​lääkkeitä voivat vaikuttaa kuuloon. Lääketieteellisellä alalla bakteeri -infektioiden antibiootteja epäillään johtavan kuulonmenetykseen. Erityisesti aminoglykosidi -antibiootteja kritisoidaan voimakkaasti. Tämän antibiootin avulla sisäsolun aistien hiussolut, jotka ovat vastuussa melusta, voidaan vahingoittaa. Riski on pääasiassa vastasyntyneiden ennenaikaisten vauvojen kanssa.