Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

Olipa ennaltaehkäisevä tai olemassa olevan kuulonmenetyksen yhteydessä, kuulokoulutus voi antaa panoksen parannukseen kuuloon tai estää kuulonmenetykset samoin kuin sen progressiivinen prosessi . Joka stimuloi kuuloprosessin välttämätöntä sarven hermoa, jos sitä ei stimuloida riittävillä kuuloärsykkeillä. Siten kuulokoulutuksen stimulaatio varmistaa, että äänihermo pysyy aktiivisena ja kuulon menetys ei jähmettyä. Kuuleminen voidaan myös kouluttaa kuulolaitetta, koska tämä aiheuttaa myös kuulon stimulaatiota ja parantaa ymmärrystä ja kuuntelua kuunteluvahvistuksella.

Kuulon lisäksi aivoilla on myös tärkeä rooli kuuloprosessissa. Seurauksena on, että jälkimmäinen on yhtä paljon huomiota kuulokoulutuksessa. On käytännöllistä, että vastaavat harjoitukset voidaan suorittaa päivittäin ja jo pienen ajan. Tulokset ovat sitäkin entistä vaikuttampia, koska aivojen ja kuulon harjoittamisen myötä sekä verenkierto että kognitiivinen joustavuus

Jos epäilet kuulovaurioita, sinun on tehtävä tapaaminen ääniasiantuntijan kanssa joka tapauksessa riittävän hoidon ylläpitämiseksi ja pahenemisen torjumiseksi. Kuulemiskoulutus voidaan pikemminkin lisätoimenpiteenä tai ehkäisynä, ei ainoana terapiana.

Harjoitukset kuulokoulutukseen

Helpoin tapa tehdä säännöllinen kuunteluharjoittelu, kun se on integroitu jokapäiväiseen elämään olennaisena osana jokapäiväistä elämää. Koska seuraava pätee: Mitä enemmän koulutusta, sitä parempi vaikutus. Käytännöllinen sivuvaikutus on lisääntynyt keskittymiskyvyn.

On olemassa erilaisia ​​harjoituksia, joita voidaan käyttää kuulon ja aivojen välillä tai erittäin kohdennetulla tavalla.

Lue

äänekäs: Lue itsesi äänekkäästi ja kuuntele omaa ääntäsi. Ota omat hengityksesi ja vaihda äänesi äänessä. Ehkä kuulostaa aluksi oudolta ja voi myös aluksi tuntua epätavalliselta, mutta se auttaa havaitsemaan tarkalleen erilaisia ​​ääniä ja erottaa ne toisistaan.

Kuuntele : Tämä harjoitus on suoritettava silmät kiinni, koska tämä herättää huomiota. Yritä kaapata melu alueellasi akustisesti ja tunnistaa, jos mahdollista. Tavoitteena on maksaa erityisen hiljaisia ​​ääniä, joita ei yleensä kuullaan.

Musik : Jopa rakastettu musiikin kuuntelu voidaan yhdistää kuulokoulutukseen. Jos haluat tehdä tämän, vaihda musiikkiin tai radioon ja siirry huoneen läpi. Keskity siihen, miten äänet muuttuvat vaihtaen asemasi. Testaa sama eri tilavuuksilla tai suuremmalla etäisyydellä, esimerkiksi toisesta huoneesta. Mikä on suosikkikappaleessasi? Mitä soittimia käytetään kappaleessa? Yllätät siitä, kuinka monta yksityiskohtaa voidaan silti löytää hyvin tunnetuista kappaleista.

Pysy liikkeessä : Liike on hyvä kehollesi, tiesit sen varmasti. Se, mikä ei ole tietoinen monista: kuulo -edut hyötyvät fyysisestä toiminnasta yhtäläisesti. Koska liike edistää verenvirtausta koko vartaloon, mukaan lukien sisäkorva ja Cochlea, jolla on merkittävä osa kuuloprosessista. Sinun ei tarvitse tehdä rasittavia kuntoharjoituksia tähän, jopa pieni liike saa verenkierron menemään ja tuo mukanaan halutut edut. Löydä jotain, josta nautit, koska parhaassa tapauksessa muutat joka päivä ja tee jotain hyvää kehollesi ja mielellesi.

jooga : Jooga yhdistää erityisen hyödyllisenä urheilulajina kehon, mielen ja sielun koulutuksen. Liikkeen näkökulman lisäksi tietyillä asennoilla tulisi myös olla lisävaikutus kuuloon. Jännitysharjoittelujen aikana vartalo voi vapautua pelosta ja stressistä, mikä parantaa verenkiertoa ja hermotoimintaa. Tinnitusta voidaan hoitaa myös tehokkaasti stressiä vähentävällä käytännöllä.

meditaatio : Voiko se olla hieman hiljaisempi? Sitten meditaatio on keino lukuisiin tarkoituksiin! Vaikuttavien terveysetujen, kuten verenpaineen ja stressin säätelyn, lisäksi keskittynyt rentoutuminen edistää myös sen kuulemista. Meditaatio on suurimman huomion koulutus, joka toisaalta vaikuttaa aivojen verenkiertoon, mikä puolestaan ​​tekee suuren osan kuuntelusta ja toisaalta kuunteleminen voidaan nimenomaisesti kouluttaa. Kiinnitä aina kehostasi huomiota ympäröiviin ääniin. Ota se kohdennetulla tavalla, jokainen pieni yksityiskohta, samanlainen kuin Lausch -harjoitus. Korkeimman pitoisuuden tila, jonka saavutat meditaatiossa, auttaa sinua.

hengitysharjoitukset : joogassa tai meditaation aikana, tietoinen hengitys ja kohdennetut hengitysharjoitukset auttavat rikastuttamaan verta happea. Seurauksena voidaan saavuttaa myös parantunut verenvirtausta ja siten kuulonparannus.

Voice Focus : Milloin viimeksi sinulla oli jotain luettu? On todennäköisesti taas aika, koska tässä voit helposti yhdistää jokapäiväisen elämän ja kuulostaa koulutusta. Sulje silmäsi, kun nykyinen henkilö liikkuu vapaasti huoneessa ja lukee suosikkikirjastasi, sanomalehdestä tai mysecondear -blogista. Mistä suunnasta ääni tulee? Kuinka äänen havaitseminen muuttuu? Hauska ja tehokas käytäntö kuunnella suuntaa.

Puzzle and Play : Useimmat tietävät sen vanhempien tai isovanhempien pöydältä - hyvin tunnettu ristisanatehtävä. Itse asiassa palapelit stimuloivat aivoja tehokkaasti riippumatta siitä, voivatko sana- tai logiikka -palapeli ja voi myös edistää kuuloprosessia. Menestys tapahtuu, kun ainakin kerran viikossa, parempi, mutta parempi joka päivä, on hämmentynyt. Jos haluat käyttää korttipelejä, voit myös tehdä sen. Tärkeintä on, että se on hauskaa ja se voidaan integroida säännöllisesti jokapäiväiseen elämään. Pelien positiivinen sivuvaikutus on sosiaalinen kontakti, kun taas mieli on teroitettu. Kuulonmenetykset voivat johtaa siihen, että kärsineiden pelin ilta- tai palapelikilpailut ovat aktiivisesti vastaisia.

Estä kuulovaikeudet

Kuulovamma on mahdollisuus estää kuulonmenetykset tai torjua olemassa olevan kuulon vähentymisen heikkenemistä. Se yksin ei kuitenkaan riitä: On tärkeää suojata kuuloasi haitallisilta vaikutuksilta. Seuraavat ohjeet auttavat sinua suojelemaan kuuloasi:

  • Vältä pelkän musiikin kuuntelemista, koska se voi tuhota hiussolusi korjaamattomasti. Laita kohtalainen äänenvoimakkuus ja vähentää parhaiten äänen kestoa.
  • Jokainen, joka työskentelee äänekkäillä työpaikoilla, on parempi sopiva kuulonsuojaus , niin että vaurioita ei ilmenee. << /li>
  • Kuulemistilaisuus on tarkistettava säännöllisesti reagoidakseen nopeasti muutoksiin.