Die Induktionsspule im Hörgerät

Mikä on kuulolaitteen induktiokela?

Cochlea -implantti (CI) tai normaali kuulolaite tarkoittaa valtavaa apua kuuloongelmien henkilölle. Jopa akustisesti vaativissa tilanteissa nämä tekniset saavutukset mahdollistavat kielen ja ympäröivän alueen paremman ymmärtämisen . Tällä tavalla asianomaisen henkilön on helpompaa jatkaa aktiivista osallistumistaan ​​elämään. Siellä on CIS- ja täysin digitaalisia kuulolaitteita, jotka on varustettu paljon erilaisilla moderneilla toiminnoilla. Nämä toiminnot antavat suodattaa häiritseviä ääniä jokapäiväisissä kuulotilanteissa . Tulos: miellyttävämpi kuuntelukokemus, ilman melua.

Julkisessa tilassa voi kuitenkin aina olla Ymmärtäviä vaikeuksia , kun tapahtuman sijainti kuulostaa kaiutinjärjestelmän kautta. Myös tässä on nyt hyvä ratkaisu, jos kuulolaite sisältää ns. induktiokela tai t-kela . Äänensiirto on sitten saastunut vähemmän taustamelulla ja vähemmän kaiku.

induktiivisen kuulojärjestelmän merkitys

musiikki- tai kielisignaalit voidaan lähettää induktiivisella kuulojärjestelmällä. Lähetys on langattomasti kuulolaitteeseen tai vastaavaan cochlea-implanttiin luomalla sähkömagneettinen kenttä ns. Renkaan silmukka induktiiviseen kuulojärjestelmään. sähkömagneettinen kenttä vastaanotetaan sitten CI: n T -kela tai kuulolaite ja käännetään vastaaviin ääniin kuuntelijalle

Useimmat nykyaikaiset äänijärjestelmät sisältävät tällaisen induktiivisen järjestelmän. Löydät sen esimerkiksi seuraavista laitteista:

  • Kaiutin
  • Vahvistin
  • sekoitin
  • Mikrofoni

sekoittimessa kieli- tai musiikkisignaali valmistetaan ja siirretään vahvistimeen induktiosilmukan avulla. induktiivisessa kuulojärjestelmässä signaalia ei nyt siirretä kaiuttimeen, vaan kytkettyyn rengassilmukan kaapeliin , joka on asetettu huoneen ympärille. Kaapeli toimittaa sitten huoneen äänisignaaleilla.

; induktiosilmukoilla varustetut huoneet on merkitty sopivilla symboleilla . Saksalainen Hearning Leader Association tarjoaa hyvän yleiskuvan huoneista, joissa on lähelläsi induktiiviset kuulojärjestelmät kotisivulla.

T-kelan käyttö

Paljon kuulolaitteita tai Cochlea-implantteja on jo sisäänrakennettu T-kela. Se voidaan aktivoida joko -ohjelman valintapainikkeella tai kallistuskytkin . Nyt kieli- tai musiikkisignaalit ovat yhtä kuultavia kuin mikrofoni on poistettu ja nauhoittanut ne. Jos signaali ei ole ymmärrettävää, akustisen kuulemista tulisi kuulla,

Joten osallistut taas sosiaaliseen elämään!

Äänensiirto T -kelaa käyttämällä toimii langattomasti. Tämä siirtotekniikka on ainoa valmistajan kokonaistekniikka ja sitä käytetään sekä Cochlea -implantteihin että kuulolaitteisiin . Se antaa kuulovammaisille mahdollisuuden osallistua sosiaaliseen elämään julkisessa tilassa. Pieni kela tarvitsee vähän tilaa kuulolaitteessa, jotta pienet IM-korvan kuulolaitteet voidaan varustaa.

Missä tahansa induktiiviset kuulojärjestelmät asennetaan, viestintäeste voidaan voittaa integroidun T-kelan kautta. T -kelalla varustetun kuulolaitteen ansiosta ei ole muuta vierailua -elokuvassa tai teatterissa ! Asianmukaiset tapahtumat ovat täysin havaittavissa akustisesti. Samoin lentokentällä ei ole enää ongelmia rautatie tai supermarketissa , koska joskus tällaiset kuulojärjestelmät on asennettu.

Akustisesti ongelmalliset tilanteet sisältävät myös pitkät etäisyydet lähtösignaaliin, kovan kohinan tai huonon huoneen akustiikan. Jos induktiivinen kuulojärjestelmä on asennettu, nämä ongelmat ohitetaan hieman. Siksi on järkevää kysyä ennen tapahtuman vierailua , onko induktiivinen kuulojärjestelmä ja kytketäänkö se päälle.

kysymyksiä ja vastauksia induktiivisesta kuulojärjestelmästä

Onko häiriöitä tekijöitä, jotka tekevät induktiivisen kuulojärjestelmän vastaanottamisesta mahdottomaksi kuulolaitteessa?

Kuinka hyvin kuuleminen huoneessa, jossa on induktiivinen kuulojärjestelmä

Onko totta, että sekä skandinaavisissa maissa että Isossa -Britanniassa on enemmän induktiivisia järjestelmiä kuin Saksassa?

Kyllä, se on totta, koska maailman tunnetuimmat vahvistimien valmistajat ovat kotona esimerkiksi Isossa -Britanniassa ja Ruotsissa. Tällaisille laitteille on valtavia markkinoita. Saksassa, toisaalta, meillä ei ole yhtä tuottajaa . Lisäksi Skandinavia ja Iso -Britannia ovat yleensä edenneet edelleen fyysisten rajoitusten käsittelyssä. Täällä Saksa on edelleen jäljessä kehityksen myötä. Kuitenkin on kuitenkin tarkistettu standardi estevapaalle rakennukselle, joka määrittää vaatimukset siitä, kuinka julkiset rakennukset on varustettava esteellä.

miten voin reagoida, jos tapahtuman sijaintipaikassa ei ole induktiivista kuulojärjestelmää?

Induktiivisen kuulojärjestelmän lisäksi siirtoon on saatavana kahta muuta vaihtoehtoa: infrarot tai funk : n siirto. Tyypillisesti kuulokkeita käytetään tässä tapauksessa. Jos sinulla on pieni kuulovamma, voit poistaa kuulolaitteen ja laittaa sen sijaan kuulokkeet . Jos kuitenkin kärsit keskipitkästä korkealaatuisesta kuulonmenetyksestä, induktiokaulanrengassilmukot . Ihannetapauksessa käytät omaa, mutta joskus järjestäjät tarjoavat myös sellaisia ​​kaulanrengassilmukoita.

Kuinka voimakas tietoisuus induktiivisista kuulovammaisista ja kuulonmenetyksistä julkisesti?

Ihmiset, jotka eivät ole kovasti kuulla itsensä, voivat usein asettaa itsensä kuulovammaisten tilanteeseen. Hyvin yleinen oletus on, että hyvät kaiutinjärjestelmät vähentäisivät jo suurta osaa kuuloongelmista. Tietysti näin ei ole. Kiinnostuneet ulkopuoliset voivat saada melko hyvän vaikutelman ongelmista, joihin kuuloesimerkkejä usein kohtaavat kuuloesimerkit. Nämä kuuloesimerkit simuloivat sitten näyttökertoja erilaisissa vaikeissa tilanteissa.