Kind hört schlecht: Schwerhörigkeit bei Kindern | MySecondEar

Lasten kuulovamma: oireet, syyt, hoito

noin 1000: sta 1000 vastasyntyneestä vaikuttaa jo kuulon menetys. Toisin sanoen akustisen tiedon havaitseminen ja käsittely on rajoitettu syntymästä lähtien. Jopa myöhempinä aikoina lapsuuden ja nuorten aikana kuulon vähentäminen voi tapahtua useista syistä. Ne vaihtelevat infektioista liialliseen melun pilaantumiseen. Erityisesti nuorena kuulonmenetyksen hoito on välttämätöntä kehitysviiveiden tai vajaatoimintojen estämiseksi.

Vauvojen ja lasten kuulon menetys tunnistaa: Oireet

Ensimmäinen merkki mahdollisesta kuulonmenetyksestä on Scare : n puuttuminen äänekkäille äänille 4. - 6. elämän viikosta. Kuudennesta kuukaudesta lähtien lapsesi tulee myös reagoida aktiivisesti puheeseen ja yrittää löytää melulähteet . Kuulonmenetyksen asteesta riippuen on tarkkailtava useita muita merkkejä lapsuudessa: pienellä kuulon vähentymisellä lapset eivät usein kuule hiljaa puhuttuja ja kuiskattuja kieltä. keskisuurten tai korkealaatuisten vaurioiden tapauksessa vain kovat äänet ovat kuultavissa. Jos kuulovamma on täydellinen, lapset havaitsevat vain värähtelyn. Myös silmiinpistävä kova puhe, usein ymmärryskysymykset ja yrityksen puuttuminen vanhemmat nimeävät, seitsemännen merkintä kuulovaurioista.

Vauvojen ja lasten kuulonmenetyksen tunnistamiseksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja sopivien toimenpiteiden toteuttamiseksi on pidettävä kaikki varhaisen havaitsemisen tutkimukset . Ensimmäinen kuulo -seulonta suoritetaan jo U1: lle, mutta positiivinen tulos ei tarkoita automaattisesti sitä, että kuulon aiheuttamia vaurioita ei voida määrittää myöhemmin. Kun tarkkailet kuvattuja merkkejä, tee lääkäri selventämään.

Kuulonmenetykset vauvoissa: syyt

vauvoissa 50 % kuulonmenetyksestä on perinnöllisiä, mutta kuuloelinten alueella voi olla väärä tai viivästynyt kehitys sekä raskauden aikana että syntymän aikana. Toisaalta tästä on vastuussa erityisiä geenejä tai geneettisiä vikoja , joita esiintyy myös yhdessä muiden sairauksien, esimerkiksi kilpirauhanen, sydämen tai silmien kanssa. Syfilis, aineenvaihduntataudit tai alkoholin ja huumeiden väärinkäyttö Raskaus voi johtaa myös synnynnäiseen kuulonmenetykseen vauvoissa. Lisäksi ennenaikaiset syntymät, syntymänprosessissa aiheuttamat mekaaniset vauriot, keltaisuus ja aivojen verenvuoto ovat mahdollisesti negatiivisia kuulovammaisesti. Syntymän jälkeen riski on pääasiassa keskikorvan tai aivohalvauksen tulehduksessa sekä lapsuudessa tyypillisissä infektioissa, kuten tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko.

Lasten kuulonmenetyksen syyt

Kuulonmenetyksen syyt lapsuudessa voivat johtua infektioista, mutta myös selkärangan , vilustumisen tai suurentuneiden kurkun mantelien seuraukset voidaan myös katsoa. Seuraus voi olla kokoelma eritteita Pauken -luolassa, mikä puolestaan ​​voi luoda putken sulkemisen . Jos tämä esiintyy liian pitkän ajanjakson ajan, limakalvoissa tapahtuu patologinen muutos. Jos huumekäsittely epäonnistuu tässä tilassa, putkiputki asetetaan korvaan aiheuttamaan pysyvää tuuletusta ja keskikorvan kuivumista. Muutaman kuukauden kuluttua putki hylätään yksinään. Kuuntelurajoitus on siksi vain väliaikaisesti. Viime vuosina nuorten kuulovammaiset ovat lisääntyneet, jotka johtuvat korkeasta melupäästöstä musiikilla.

Tärkeä : Tällä tavoin herkän lapsen kuulumisen kuulovaurioita vältetään etukäteen, ne olisi estettävä ennaltaehkäiseväksi riittävän kuulonsuojelun vuoksi. 85 desibelin tilavuus voi olla riski lasten kuulemiselle. Heti kun vaurioita tapahtuu, sitä on vaikea korjata. Siksi varmista, ettet paljasta lapsiasi liian kovaa ympäristöä tai käytä sopivaa kuulonsuojausta.

Lasten kuulonmenetyksen seuraukset

Kuulonmenetyksen hoito on välttämätöntä lasten säännöllisen kehityksen varmistamiseksi . Koska lapsen kielen hankinta suorittaa suurelta osin kielelliset roolimallit ja jäljitelmä, kielellisen panoksen kuunteleminen on välttämätöntä. Mitä aikaisempi interventio tehdään, sitä parempi, koska ensimmäisinä kuukausina ja vuosina jatkokehityksen perustiedot on asetettu. Toinen mahdollinen seuraus on kognitiivisen kehityksen viivästyminen, mikä johtuu maailman rajoitetusta löytämisestä kaikilla aisteilla. Lisäksi tappiot koulun suorituskyvyssä ovat myös silmiinpistäviä. Tämä voidaan jäljittää tosiasiaan, että koulu on erittäin vuorovaikutteinen paikka, jossa tieto välitetään ensisijaisesti suullisesti.

Lasten ja vauvojen kuulonmenetyksen hoito

Millä hoidolla on korkeimmat menestysmahdollisuudet riippuu kuuntelun rajoituksen syystä. Infektioista aiheutuvan kuulonmenetyksen tapauksessa väliaikainen, lääkityshoito on yleensä mahdollista. Geneettisten tai muiden syiden tapauksessa sopivan kuulolaitteen mukauttaminen yleensä auttaa. Mitä erityisominaisuuksia lasten kuulolaitteet ja kuinka paljon ne maksavat täällä . Harvinaisemmissa tapauksissa suositellaan cochlea -implantin lisäämistä esimerkiksi jos anatomiset tai kuuloolosuhteet estävät kuulolaitteen käytön.

Lasten kuulon menetys: Operaatio

Tietyt olosuhteet estävät tavanomaisen kuulolaitteen käytön ja vaativat tarvittaessa implantin käyttöä. Yksi mahdollisuus tässä on Cochlea-implantti (CI) tuo aivot eteenpäin. Kuulolaitteet yleensä lisäävät määrää, CI on merkittävästi mukana kuuntelun hallintaprosessissa. Cochlea -implantti ei kuitenkaan ole ihme -ratkaisu. Laitteen tottuminen vie aikaa ja vaatii intensiivistä koulutusta sen käsittelemiseen ja kuuntelemiseen. Tekijät, jotka vaikuttavat CI: n menestykseen, ovat esimerkiksi implantaation ikä ja kuulonmenetyksen aste.

Lasten kuulovamma: Mitä vanhemmat voivat tehdä

Kun lapsi on kuulovammainen, useimmille vanhemmille tämä on alun perin järkyttävä uutinen. Emotionaaliset reaktiot ovat uskottavia ja voivat olla. On kuitenkin erittäin merkityksellistä, että edustat lapsellesi parasta mahdollista tukea.

  1. Lisätietoja: Mitä paremmin tunnemme itsemme aiheesta, sitä vähemmän uhkaava se näyttää. Mitä paremmin tunnet kuulonmenetyksen aiheen, sitä paremmin ymmärrät ja tuet lastasi.
  2. Ota neuvoa -antavia neuvoja: Kun diagnosoitat "kuulonmenetykset", voi esiintyä paljon kysymyksiä. Älä pelkää pyytää neuvoja lapsesi elämän helpottamiseksi.
  3. Ole avoin : Rehellisyys lapsesi ja muiden suhteen kuuntelun rajoittamisen suhteen auttaa yleensä lisäämään ymmärrystä ulkopuolelta. Lapsellasi on vähemmän ongelmia jokapäiväisessä elämässä, jos muut ihmiset tietävät erityistarpeista.
  4. Hyväksy, ota huomioon, tuki : Hyväksy lapsesi erityispiirteet ja anna hänelle aina tunne, että tuet ja mukana. Ota aikaa puhua lapsellesi ja selvitä, missä voit tukea sitä. Järjestä esimerkiksi signaalit (esim. Kädenpuristus), joita lapsesi voi käyttää osoittamaan, että se ei ole ymmärtänyt jotain. Tällä tavalla voit reagoida hienovaraisesti ja asianmukaisesti.
  5. Ole kärsivällinen : Kiinnitä huomiota kielellisen panoksen mukauttamiseen niin, että lapsesi ymmärtää sinut mahdollisimman tarkasti. Puhu äänekkäästi ja selkeästi ja kärsivällisesti lausunnot pyynnöstä, jotta et pidä lapsesi.
  6. Käytä teknisiä apuvälineitä : Kuulolaitteiden lisäksi on olemassa erilaisia ​​teknisiä lisävarusteita , jotka voivat rikastuttaa lapsesi jokapäiväistä elämää. Tutustu lisää ja älä vältä näiden apuvälineiden hylkäämistä.
  7. Käytä ylimääräistä terapiaa : Kuulon hoidon lisäksi on käytettävä lisäterapiatarjouksia. Esimerkiksi puheterapia auttaa tukemaan lapsesi kielen kehitystä.
  8. Käytä vaihtovaihtoehtoja : Vanhemmille ”kuulonmenetyksen” diagnoosi voi olla odottamaton haaste lasten keskuudessa. Vanhemmat voivat verkostoitua, tukea ja ilmoittaa toisilleen lukuisista vaihtoehdoista.
  9. Edistä lapsesi itseluottamusta : Normaalisuuden tuomiseksi kuulon heikkenemiseen auttamalla lasta ylläpitämään omaa itsevarmuutta. Koulussa lapsesi voidaan vastata kuulolaitetta koskeviin kysymyksiin ja varauksiin. Epävarmuustekijöiden koulutuksen välttämiseksi vanhempien tuki ja koulutus ovat siksi erityisen tärkeitä.