Knochenleitungshörgeräte: Brille, Stirnband oder Implantat? Ein Überblick über Bauformen, Einsatzgebiete und Funktionsweisen

Jos ei mukauta tavanomaista kuulolaitetta, joka kannetaan korvan takana tai siinä voidaan käyttää, pääsy kuunteluun voidaan avata luun johtavuuskuulolaitteen kautta. Kenelle luun johtamislaitteet soveltuvat siihen, kuinka äänensiirto toimii ilman sisäkorvan osallistumista, mikä on olemassa ja kuinka lapset voidaan tehdä mahdolliseksi ilman implanttia, löytyy tästä artikkelista.

Luun johtavuus Kuulolaitteet: Levitysalueet

; Toisaalta Äänen johtavan kuulonhäviöt ovat esimerkiksi muodonmuutoksen tai ossicle -ketjun tai otoscleroosin sekä yhden puolueen tunnottomuuden vuoksi. Tällaisten kuulovaurioiden sattuessa vaikuttaa ulkoisiin tai keskiarvoihin, mikä estää äänen välittämisen sisäkorvan aistien soluihin. Seurauksena tarvitaan ratkaisu, joka stimuloi kuulonhermoa eri tavalla, nimittäin luuslinjan kautta.

luun johtavuus kuulolaitteet: toiminnallisuus

Ilmaputkien kuulolaitteet vievät äänen mikrofonin päälle, käsittelevät sitä ja viettävät sen sitten korvan kanavan ilman yli kuuntelijan avulla. Luun johtavuus kuulolaitteiden avulla toisaalta käyttävät ihmisen luun luonnollista kykyä ohjata ääntä, jotta äänensiirto on värähtely . Mastoidissa on tiiviisti kosketus tai painamalla korvan takana oleva pullistuma luu - se on mahdollista, koska se mahdollistaa värähtelyn siirtämisen sisäkorvalle.

Prosessi on tarkempi seuraavasti: ääni tallennetaan mikrofonin kautta, muunnetaan sähköisiksi signaaleiksi ja välitetään ääniprosessoriksi. Jälkimmäinen käsittelee signaaleja sen asetuksista riippuen. Kuuntelijan sijasta tulos siirretään nyt muuntimeen, joka tekee uudistetun muutoksen. Tuote: värähtelyt.

Värähtelyt siirretään luuhun, joka käyttää ääntä sisähäiriöön. Keskikorva vältetään siten ja luuputkilinjan kuulolaitteiden soveltuvuus äänenjohtavuusneuvotteluihin ja laitteiden nimeäminen on perusteltua. Sisäkorvassa signaalit välitetään aivoihin, jotka viime kädessä signaalien purkamisen jälkeen kuulo tapahtuu.

luun johtavuus kuulolaitteita: Rakennuslomakkeet

Kuten kaikentyyppisissä kuulolaitteissa, on myös erilaisia ​​malleja luun johtamisapuille, joista jokaisella on etuja ja haittoja. Mikä variantti sopii sinulle henkilökohtaisesti, voidaan arvioida vain yksittäisten sensaatioiden ja tarpeiden perusteella, mutta saat yleiskuvan käytettävissä olevasta kulumisesta.

luun johtavuus kuulolaitteessa: lasit

Luun johtavan kuulolasit ovat suhteellisen käyttäjäystävällinen muoto luun johtavuus kuulolaitteesta. Enimmäkseen kuulojärjestelmän kiinnitys lasit kiinnikkeisiin napsauttamalla järjestelmiä tapahtuu. Vastaavasti, kun vain pienen lasien muutoksen jälkeen kuljetus voidaan käynnistää nopeasti ja helposti. Vaihtoehtoisesti on saatavana Kuulolasit, joissa kuulolaitteen ankkuroitu on tiukasti lasimalliin. Lasit on asetettava käyttöön vain käytettäväksi. Tässä on erityisen tärkeää, että vaadittu paine, jonka kanssa lasisulkeiden on makaa kallo äänensiirron varmistamiseksi. Se on hienovarainen, komplikaatioisesti ratkaistu ja vähennyskelpoinen kuulotuen muoto, mutta haitta syntyy, koska tämä variantti on järkevää vain samanaikaisella huonolla näkökyvyllä. Ihmisille, jotka ovat riippuvaisia ​​vain visuaalisesta avusta tietyissä tilanteissa, tiukka kuulolaski on siksi vähemmän.

luun johtavuus kuulolaitteessa: Heads

Luun johtavan kuulolaitteet ovat saatavana myös kuulokkeiden muodossa. Tällä rakenteella kuulojärjestelmä on asennettu kuulokkeiden silitykseen, mikä tarkoittaa, että se on automaattisesti päähän. Täällä, kuten kuulolasin kanssa, se sanoo: Laita ja kuuntele sitä! Säädettävyyden vuoksi kuulolaitetta voidaan säätää erikseen päähän. Nopean ylös ja alas mahdollisuus lisää myös käyttäjäystävällisyyttä . Yksi haitta osoittaa kuitenkin, että korvan kuulokkeet ovat yleensä vaikea käyttää kuulokkeiden yli.

luun johtavuus kuulolaitteessa: kiinni

Luun johtavuuskuuleapu kiinnittämiselle on kiinnitetty suoraan korvan takana olevaan ihoon, joka edellä mainittuihin malleihin verrattuna on selvästi kallo. Ääniprosessori on kiinnitetty liimasovittimeen, mikä mahdollistaa tärinäpohjaisen kuulon. Tämä luun johtavuus kuulolaitteiden rakenne on erityisen sopiva lapsille tai vauvoille, koska se ei vaadi leikkausta, vaatii vähän valvontaa käytettäessä ja voidaan testata yksinkertaisesti. Lisäksi kallon luun muodonmuutoksen riski kasvun aikana on huomattavasti alhaisempi.

luun johtavuus kuulolaitteessa: pääpanta

Frontaaliset nivelsidot ovat myös erityisesti lapsille, , koska niitä pidetään lempeinä, eivät seiso lapsellisten pelien tiellä ja osoittautuvat siten käytännölliseksi jokapäiväiseksi kumppaniksi. On kuitenkin huomattava, että puristuspaine voi johtaa paineeseen ja päänsärkyyn ja että pääpanta voi siksi olla kannettava vain jonkin aikaa rajoitettua ajanjaksoa tai sitä tulisi muuttaa säännöllisesti asennossa.

luun johtavan kuulolaitetta: implantti (baha)

monimutkaisin valinta luun johtavuuskuuluapuvälineiden keskuudessa on "osittain implantoitu" kuulolaite, myös baha (= luun ankkuroitu kuulolaite )
. Vaaditun intervention aikana titaaniruuvi implantoidaan suoraan kallon luihin, joihin kuuloprosessori kiinnitetään tulevaisuudessa. Prosessori absorboi ääniaallot ja muunnetaan värähtelyiksi, jotka siirretään titaaniruuvelle. Luuviivan avulla värähtelyjen läpäisy ruuvin kautta sisäkorvalle tapahtuu.

Implantti soveltuu erityisen hyvin erittäin vahvaan äänen johtavan kuulonmelun kuuloon, koska ihon aiheuttama voimansiirto ei ole enää välttämätön. Tulos: Parempi kuulonlaatu lisääntyneellä tilavuudella ja säästöenergialla.

luun johtavuus kuulolaitteet: Kustannukset ja tuki

Luun johtamisalut, joita ei implantoida , ovat laillisesti vakuutettujen kuulolaitteiden yhteisten tukien alaisia. Joten kustannusten olettamiselle on kertasummia, joita voidaan pyytää erikseen vastaavalta sairausvakuutukselta. A -implantaation tapauksessa toisaalta Operaation ja implantin : n kokonaiskustannukset vakuutuksen tarjoajan osaan. Aikaisempi hyväksyntä on tälle edellytys.