Nebenwirkungen von Hörgeräten: Was stimmt? | MySecondEar

kuulolaitteiden sivuvaikutukset

kuulolaitteilla on ennen kaikkea yksi tehtävä: kuuntelun parantamiseksi! Mutta he eivät aina täytä vain todellista merkitystä. Ei -toivottuja sivuvaikutuksia tai sivuvaikutuksia voi esiintyä, minkä vuoksi on tärkeää olla tietoinen mahdollisista riskeistä. Tämän estämiseksi on yleensä huomattava, että kuulolaitteita voidaan käyttää vain asiantuntijan säädöksessä. Valinta ja asetus on tapahduttava teknisen kuulolaitteiden akustian neuvoja riskien minimoimiseksi. Välitön käyttö voi johtaa terveyshäiriöihin, ja siksi se on vältettävä niin pitkälle kuin mahdollista.

sivuvaikutuksia voidaan odottaa erityisesti alkuvaiheessa, ts. Kun kuulolaitteen kuluminen käynnistetään. Siirtyminen ärsykkeiden tulvaan, jonka kuulonvahvistus havaitsee yhtäkkiä, voi olla ylivoimainen korville ja aivoille. Seurauksena ympäristö tai jopa oma äänesi voidaan yhtäkkiä pitää epämiellyttävänä. Onneksi vartalo tottuu stimulointiin säännöllisesti pukeutumalla.

Seuraavat ei -toivotut sivuvaikutukset tunnetaan kuulolaitteista:

kuulolaite johtaa päänsärkyyn

Päänsärky tapahtuu pääasiassa mukautumisen aikana. Kuulolaitteet mahdollistavat kuulon impulssien lisääntyneen käsityksen. Vahvistuksen kuuntelun lisäksi uudet ärsykkeet voivat myös vaikuttaa aivoihin. Tämä voi johtaa uupumuksen muotoon, joka ilmaistaan ​​osittain päänsärkyä. Syynä tähän ei ole kuulolaite, vaan itse aivojen kanssa. Jos aivot kuitenkin käytetään säännöllisesti, aivot tottuvat ärsykkeiden runsauteen ja tavalliseen kipuun.

kuulolaite löysää.

Huimausta tulee potentiaalinen häiritsevä tekijä, etenkin aistien kuulonmenetyksessä. Tämän tyyppisellä kuulovammalla vaikuttaa sisäkorva, joka on kuulo- ja tasapainopaikka. Kuvattu uusi ärsyke, joka on täynnä, johtaa korvien stressaavaan tilanteeseen. Stressin puolestaan ​​tiedetään olevan tekijä, joka voi laukaista huimausta. Liian kauan kuulolaite voi myös johtaa stressiin liittyvään tasapainon häiriöön.

kuulolaite aiheuttaa korvasankin

korvasarulla voi olla lukuisia syitä. Jotkut heistä voidaan laukaista käyttämällä kuulolaitetta. Toisaalta korvakorvien kohoumista aiheutuvat vammat, jotka aiheutuvat korvan kupista. Toisaalta infektiot voivat laukaista korvainfektiot tai otomykoosin. Kuulolaitevaunut suosii tasaista kosketusta ihon kanssa ja jatkuvaa kosteuden muodostumista korvaan aiheuttaen tämän. Kyyhkyllä ​​iholla on kutina riski ja edistää tulehdusta.

Korvakipujen ja tulehduksen estämiseksi kiinnitä huomiota kuulolaitteiden poistamiseen yöllä. Tämä varmistaa korvan iltaisen kuivauksen ja tartunnan riski putoaa. Bakteerien ja taudinaiheuttajien pitämiseksi korvakanavasta on päivittäinen kuulolaitteiden puhdistus Erityisesti suunniteltujen puhdistusagenttien kanssa. -

Huono puheen ymmärtäminen kuulolaitteista huolimatta

etukäteen voidaan sanoa, että kuulovamma on myös täysin yksilöllinen kuulolaitteella. Kulunhoitovauriot ja kuunteluasetukset vaikuttavat siihen, kuinka hyvä kielen ymmärtäminen on viime kädessä. Kuulemismuutosta ei voida sulkea pois pääasiassa ikään liittyvän kuulonmenetyksen yhteydessä, mikä vähenee vähitellen. Joten voi tapahtua, että kielen ymmärtämisen heikkeneminen tapahtuu huolimatta vahvistamisesta. Muut syyt ovat virheellisesti istuvia otoplastiesia, jotka johtavat toiminnallisiin vajaatoimiin, vaurioituneeseen yhdistävään letkuun tai äänen poistumisaukkoihin, jotka on tukkeutunut sebumiin ja cerumsiin. Myös tässä päivittäinen, perusteellinen puhdistus on keino ennaltaehkäisyyn. Jos kielen ymmärtäminen heikkenee, kuulolaitteita akustinen tulisi myös kuulla.

kuulolaite painaa korvan sisään/päällä

viallisen otoplastien sopivan tapauksessa voi olla paineita tai tulehduksia. Lisäksi painepisteet johtuvat osittain kovetetuista ääniletkuista. Kuulolaitetta akustista on kuultava korvassa korvassa korvan passien mahdollisen säätämisen saamiseksi. Säännöllinen tarkistus on myös tarkistettava, ja tarvittaessa ääniletkujen ja otoplastien vaihtoa on otettava huomioon. Pääsääntöisesti jälkimmäiset vaihdetaan kahden tai kolmen vuoden kuluttua, mutta tämä voi vaihdella erikseen ja siksi olla välttämätöntä aikaisemmin.

kuulolaite johtaa intoleranssia/allergiaa

Koska otoplastit ja kuulolaitteiden kotelo ovat yleensä muovia, reaktioita materiaaliin ei ole suljettu pois. Aikaisemmin käytettiin myös ihon tai ihon ärsytystä, koska ihon kuulolaitteet renkaita tai saippuat, jotka sisälsivät ärsykkeitä. Tätä ei kuitenkaan yleensä pitäisi tapahtua hyvin sopeutuneella kuulolaitteella. Jos tiedät, että sillä on herkkä iho allergialle, tämän tulisi huomata kuulo -ohjeet, jotta voidaan minimoida allergisen reaktion todennäköisyys, jos mahdollista.

ei -toivotut äänet kuulolaitteilla

Ei -toivotut äänet, kuten kiirehtivät tai vihelevät, voivat estää kuunteluvaikutusta. Rauschen tapahtuu yleensä kosteuden avulla, joka johtaa kuulolaitteeseen häiritäkseen sähköliitäntää tai lian vuoksi. puhdistaminen ja kuivaus kuulolaitteista olisi siksi suoritettava ennaltaehkäisevästi. Putket syntyvät, kun otoplastia ei enää sulje oikein. Tuloksena on palaute, jonka kuulohoitoammattilainen korjataan korvaamalla korva passi. Yksi kuuluisimmista pillistä tai piippauskohteista - tinnitusta - heikentyy enimmäkseen kuulolaitteiden pukeutumisella, mutta harvoissa tapauksissa nämä vahvistavat. Tinnitus voi myös suosia liian kauan. Näissä tapauksissa lääkäriä tulisi kuulla.

estä sivuvaikutukset

Jotkut periaatteet auttavat estämään kuulolaitteiden sivuvaikutukset.

  • Älä käytä kuulolaitetta rauhallisen rauhallisuuden saamiseksi ja korvaan ja kuulolaitteen vapauttamiseksi.
  • Pyydä kuulolaitteita ja otoplastics tarkistaa säännöllisesti toiminnon ja istuimen tarkistamiseksi.
  • Oikealle puhdistaminen ja kuivaus laitteista.
  • Suojaa kuulolaitteita voimakkaalta lämmöltä.
  • Älä vältä paineen, kutinaa tai häiritseviä ääniä
  • Korjaukset toteutetaan aina ammattimaisesti.
  • Löydä oikea kuulolaitteiden avulla allergisen reaktion välttämiseksi.
  • Käytä
  • Kuulolaitteet päivittäin ja laitteille ja anna itsellesi aikaa tottua siihen.