Ohr Anatomie: Anatomie des Außen-, Mittel- und Innenohrs

Korvan anatomia: Ulko-, keskimmäisen ja sisäkorvien anatomia

Yleisesti puhuttu korva on jaettu kolmeen osaan: ulkokorva , keskikorva ja sisäinen sisä Ear . Jokainen korvan osa ottaa yksittäiset toiminnot. Voit selvittää, kuinka korvan yksittäiset komponentit ovat anatomisesti jäsenneltyjä ja missä määrin olet mukana kuuloprosessissa.

ulkokorvan anatomia

Ulomman korvan tehtävänä on muokata äänenpaine ja ohjata keskikorvalle saatuja ääniaaltoja.

Ulkokorvan komponentit yhdellä silmäyksellä:
  • onacle
  • ulkoinen korvakanava
  • korldrum (lähteestä riippuen lasketaan myös keskikorvaksi)
  • Hammer-prosessi

ulkokorva -anatomia: korvakupin anatomia

korvakuppi, jota kutsutaan myös nimellä pinna , on korvan ainoa osa, joka on kallon ulkopuolella. Jos puhe sanotaan jokapäiväisellä kielellä, korvan näkyvä korva on yleensä tarkoitettu, vaikka se on vain osa koko korvaa. Rusto ja sitä tukevat ulkokorvan nivelsiteet ja lihakset. Auriclen selkeä tehtävä on johtaa tulevia ääniaaltoja, kuten eräänlainen suppilo korvakanavaan.

Ulkoinen korvan anatomia: (ulkoinen) korvakanavan anatomia

Korvan ulkokanava on 2-3 cm pitkä kanava , joka vaihtelee auriklasta korvakoruon. Pienempi, ulompi (lateraalinen) osa korvakanavasta on rusto ja siinä on rauhaset, jotka ovat vastuussa korvavahatuotannosta style = "font-Weight: 400;"> Korvakanavan loput (media) osa on toisaalta luinen ja verrattuna kapeampaan kuin ulkoinen. Ulkoisen korvakanavan tehtävänä on johtaa ääntä korvakorvalle .

Ulkoinen korvan anatomia: Drumfell

Korva-auto on ohut, läpäisemätön membraani , joka on aina jännityksen alla ja erottaa keskikorvan ulkopinnan. vasaraprosessi , joka on jo osa keskiarvoa. Kun ääniaallot osuvat korvakorvalle, se on värähtely. värähtely siirtää Schall jälleen vasaraprosessin kautta vasaralle keskiarvossa.

Keski -korvan anatomia

Keskikorvaa käytetään kuuloprosessin vahvistamiseen.

Keskikorvan komponentit yhdellä silmäyksellä:
  • eustachische putki
  • paukenhöhle (cavum tympani)
  • ossolaatio (vasara, anviL, tynnyr)

Keski -korvan anatomia: Paukenhöhle

osa keskiarvosta on Timpani, A luinen, ilma täytetty ontelo , joka puolestaan ​​sijaitsee kolme -sarjaa. . Hammer , anvil ja sekoitus nimetään muodon mukaan ja siirtävät värähtelyt, jotka nousevat korvakoruista soikeaan ikkunaan .

Keski -korvan anatomia: eustachische -putki (Tuba auditotiva)

Eustachian putki, joka tunnetaan myös nimellä korva trumpetti , ilmanvaihto keskikorvasta ja paineenkorvaus . Vastaavasti se varmistaa värähtelykyvyn Eardrum : sta. Se yhdistää myös keskikorvan nenän kurkushuoneeseen (nenänielun). Eustachian putken paineen tasaaminen on merkityksellinen. Jos se on estetty, kuten vuotavan nenän tapauksessa, paineen kompensointi on huomattavasti vaikeaa.

sisähäiriö anatomia

sisärohossa ääniaaltojen muuntaminen sähköisiksi impulssiksi lopulta tapahtuu. Se sisältää myös osia kuulo- ja tasapainoelimestä, joka varmistaa tasapainon
ja spatiaalisen suuntautumisen tasapainon . Kallion jalan sisäkorva on sijoitettu.

sisäkorvan komponentit yhdellä silmäyksellä:
  • Cochlear Labyrinth/Cochlea corti-urgan
  • vestibulaarinen labyrintti (tasapainoelimen)
  • hiussolut

Sisäkorvan anatomia: Cochlea

KOKLEA, joka tunnetaan myös nimellä audio-etana , on luinen labyrintti . Keskiarvosta alkaen korvakorun värähtelyt voivat saavuttaa cochlean luuran ja soikean ikkunan kautta.

corti -urut vaaditaan myös akustiseen havaintoon, joka sijaitsee Cocheassa. Tämä puolestaan ​​sisältää satoja hiussoluja , jotka muuttavat mekaaniset värähtelyt sähköisiksi signaaleiksi. Tuloksena olevat hermoimpulssit voidaan lopulta välittää keskushermostoon , jotta kuulo voi tapahtua.

sisähäiriöiden anatomia: tasapainon elimet

kolme kaaria yhdessä kahden makulauselimen kanssa muodostavat vestibulaarisen laitteen . Kaarissa on neste- ja hiussolut. Kaarit havaitsevat pyörivät kiihtyvyydet ja tuloksena olevat hermoimpulssit välittävät vastaavan signaalin aivoihin.

makulauselimissä ( sacculus ja utriculus ) on myös hiussoluja , jotka limapistoke , jota ympäröi neste. Jos pään sijainti muuttuu, se muuttaa limatulpan sijaintia painovoiman mukaan. Karvat seuraavat suuntaa ja laukaisevat siten hermoimpulssit , jotka osoittavat aseman muutoksen aivoihin . tasapainossa aivot kuitenkin käyttävät myös tietoja silmistä ja iholta.