Ohrpassstück: Einsatzgebiete, Anfertigung, Reinigung & Kosten

korva passit, joita kutsutaan myös otoplastics, ovat yksilöllisesti sopeutuneet korvan komponenteihin, jotka edustavat korvan ja kuulojärjestelmän välistä yhteyttä. Ne ovat ratkaisevan tärkeitä kuulolaitteen mukavuuden ja akustisen kuulon laadun mukavuudelle. Niitä ei käytetä äänilinjalle, mutta niitä voidaan käyttää myös kuulonsuojauksen keinona.

kuulolaitteet korva passilla

Korvan kuulolaitteiden (IDO) tapauksessa korva passin käyttö on välttämätöntä sopeutumisen varmistamiseksi yksilöllisesti muotoiluun korvakanavaan, jossa IDO istuu. Mutta jopa HDO -kuulolaitteille (HDO), otoplastics voi olla hyödyllinen tietyissä tapauksissa. Näihin kuuluvat erityisesti vakavat tai erittäin luokan kuulovauriot ja syvän kuulon läsnäolo.

miten otoplastia tehdään?

Koska jokainen korva on erittäin yksilöllinen, vaikutelma korvakanavasta ja Concha on ensin otettava. Tämän perusteella korvakoru tehdään mitattavaksi siten, että se sopii optimaalisesti vastaavaan korvaan. Erilaisia ​​materiaaleja, joilla on yhtä erilainen kovuusaste, valitaan tuotantoon. Seuraavaa mukauttamisessa istuin on erityisen tärkeä, koska jos otoplastia ei ole riittävän tiukka, palautetta voi tapahtua. Jos se on liian luja, kivun esiintymistä ei kuitenkaan voida sulkea pois. Akustisen ylikonferenssin tarkentamiseksi voidaan suorittaa myös valinnainen kompensointi tai korkea sävyinen poraus. Yleensä, mitä parempi istuin, sitä parempi kuulo laatu!

korvasiirto tai sateenvarjo?

HDO -kuulolaitteet asetetaan osittain korvaan. Joko sateenvarjo tai otoplastics voidaan kiinnittää sisäosaan. Seuraavat erot on otettava huomioon kahdessa lomakkeessa valintakriteerinä:

otoplastics

 • Yksilöllisesti mukautettu
 • Pienet aukot ilmakäytävälle
 • Parempi tulos koko taajuusspektrin syvän kuulon tai heikentymisen tapauksessa
 • Tiukka istuin välttää palautetta

sateenvarjo

 • Vakiokoot
 • Suuret aukot hyvällä tuuletuksella
 • Luonnollinen ääni
 • Enimmäkseen riittävä Ludo -kuulonmenetykseen
 • vähemmän sopeutumispyrkimyksiä

Onko sateenvarjo vai otoplastics kiinnitetty kuulolaitteeseen, kuulovaurioiden lajit ja aste päättävät . Vakava tai erittäin luokan kuulon menetys vaatii otoplastien valintaa, kun taas korkean henkilöstöalueella vähemmän vakavia rajoituksia, sateenvarjo interventioon on yleensä riittävä. Sateenvarjon alhaisempi sopeutuminen on sekä edessä että haitta: se tallennetaan, mutta voidaan valita vain vakiokokoja, jotka vastaavat parhaiten korvan luonnetta. Seurauksena on, että standardisoidut koot istuvat optimaalisesti korvakanavassa.

Puhdista korva passit

Korvan paspasien päivittäinen puhdistus on välttämätöntä kehon kovan kuljettimen vuoksi. Muutoin otoplastian aukot voivat tukkia laakson gabit ja korvavahan. Jotta puhdistusprosessi ei unohda, on siis suositeltavaa integroida se olennaisena osana iltarutiinia. Se on aina perusteellinen, mutta samalla varovainen herkkien laitteiden suojaamiseksi.

Korva passien puhdistus on suoritettava käyttämällä pehmeitä, kuivia kangaita tai erityisiä puhdistuspyyhkeitä . Muita siivousagentteja ei tule käyttää, koska ne ovat suurelta osin liian aggressiivisia kuulolaitteille. HDO -kuulolaitteiden tapauksessa tarvitaan usein lisäpuhdistusvaiheita, esimerkiksi jos niillä on ääniletku. Joka tapauksessa kuulolaitteiden täydellisen kuivumisen jälkeen sopivalla kuiva-laatikolla on ajateltava estävän kosteusvaurioita. Napsauta täällä yksityiskohtainen kuvaus siitä, kuinka puhdistaminen ja kuivaus on taattu .

korva passit: toistuvat ongelmat

korva passien käyttö voi parantaa merkittävästi kuuloa, mutta - kuten kaikkialla - mahdollisesti mahdollisesti esiintyy mahdollisia ongelmia:

 • Palaute : Palaute syntyy, jos jo vahvistettu ääni on kuulolaitteesta otoplastian väärän istuimen takia missä tahansa vaiheessa ja sitten operaattorin havaitseminen uudelleen. Epämiellyttävä pilli luodaan, kun korva passit eivät sovi.
 • Occlusion Effect : Asennustarkkuus kulkee käsi kädessä tietyn korvan täytteen kanssa. Tämä kapea, puolestaan
 • korvapalkkikokoelma : korvavahan (cerumen) kokoelmat otoplastian takana voivat pahentaa äänihavainta.
 • Allerginen reaktio : Tuotannossa käytetyt materiaalit kattavat allergisen reaktion riskin. Sisääntulon jälkeen voidaan käyttää anti -allergeenisia materiaaleja.
 • ohrkassktück painavat : muutokset korvan, esimerkiksi painonmuutoksen vuoksi, vaativat otoplastian sopeutumista. Kuulemisen ammattilaista voidaan kuulla apua.
 • värjäytyminen : Kosketuksella sebumin ja korvavahan kanssa, värimuutoksia ei voida sulkea pois. Jos värimuutos on liian vahva, otoplastiat tulisi korvata.

Kuulolaite voidaan korjata monia mainituista ongelmista pienten otoplastian muutosten tai kuulolaitteiden muuttamisen avulla. Jos on tukkeutumisvaikutus, niin nimeltään ”vertit”, ts. Pienet otoplastian reikät, jotka suosivat ääntä intohimoa, on hyödyllinen. Väärän istuimen takia luodaan tai sortavat korva passit luodaan. Mittauksesta huolimatta otoplastiesia on myös säädettävä, esimerkiksi ulkokorvan muutosten sattuessa. Vastaavasti on suoritettava säännöllisesti niiden ongelmien estämiseksi tai korjaamiseksi.

Korva passit lapsille

OHR -passeja käytetään lasten kuulemiseen, jos kuulonmenetyksen tyyppi tai aste vaatii tätä. Otoplastics on myös todistanut olevansa erityisen aktiivisilla lapsilla, koska ne ovat vähemmän herkkiä kuin kuulolaitteet, joilla on avoin tarjonta. Tämä antaa lapsille aktiivisen, huoleton pelin. Lapsen kasvu vaatii kuitenkin korvakappaleiden säännöllisesti optimaalisen istuimen varmistamiseksi.

Korvan nuorten levitysalueet

Tuotannosta riippuen korva passeja voidaan käyttää myös klassisen käytön ulkopuolella. Niitä voidaan esimerkiksi käyttää kuulonsuojatoimenpiteenä ihmisille, jotka ovat kovia töissä tai soittamalla musiikkia. Tätä varten otoplastia estää kovia ääniä, mutta on silti kielen havaitsemista. Voit lukea lisää kuulonsuojelusta työpaikalla
täällä . Lisäksi oikea muotoilu voidaan loihtaa oikea koru komponenteista. Korvien käyttämiseksi koruina luodaan yksittäinen ilme väreillä, kimaltelevilla ja strassilla.

korva passit: hinnat ja kustannusten hinnat

otoplastics sisältyy kuulolaitteiden hintaan. Koska lakisääteiset sairausvakuutusyhtiöt kattavat yleensä tämän suhteellisesti tai kokonaan, korva passien maksamisen kustannukset riippuvat niihin liittyvästä kuulolaitteesta.