Surditas (Taubheit): Definition, Ursachen, Symptome, Folgen, Diagnose

mitä lääkäri tarkoittaa "Surdas"?

Surdalle, joka tunnetaan melko kuuroksi, on ominaista yhden tai molempien korvien täydellinen kuuroisuus. Se voidaan erottaa myös kliinisessä ja käytännöllisessä kuurossa : Käytännöllisellä kuuroilla kuulonmenetyksen aste rajoittaa kuuroa, mutta sisäkorvan osittainen toiminta on edelleen havaittavissa. Tämä tapaus esiintyy esimerkiksi yhdistetyssä kuulonmenetyksessä. Kliinisen kuuruuden diagnoosille puolestaan ​​on ominaista sisäkorvan täysin toiminnan menetys.

monet ovat yleisiä kuurojen yhteydessä. Surditas ei kuitenkaan välttämättä johda hiljaisuuteen. Tämän seurauksena ei voida päätellä, että kuurot ovat automaattisesti hiljaa. Kuuruus esiintyy kuitenkin osittain yhdessä hiljaisuuden ja/tai sokeuden kanssa. Tekijä, joka vaikuttaa hiljaisuuden esiintymiseen, on se, onko kuulovaurio luontainen vai hankittu, ja siksi onko häiriöttömä, sanallinen kielen hankinta.

Surda -vasemmalla/oikealla/molemmin puolin: oireet ja seuraa

Kuuruus voi olla sekä kuin vain vasen tai oikea korva. Erottelu siitä, vaikuttaako molemmat tai vain yksi korva, on tärkeää, koska siihen liittyvät oireet tai seuraukset eroavat toisinaan massiivisesti.

yksi -puolinen kuurous

 • Kuuleminen on pääsääntöisesti hyvin rajoitettua
 • Jäännöskuulu on mahdollista tuntemattoman korvan kanssa
 • on silmiinpistävää, että kärsivät ihmiset eivät reagoi (kovaa) meluun
 • Kielen hankinta on suurelta osin normaalia
 • Rajoitettu suuntainen kuuntelu

kuurous molemmin puolin

 • Ei kuulovaatioita
 • Suullinen viestintä ei yleensä ole mahdollista
 • Häiriintynyt/viivästynyt kielen kehitys, etenkin luontaisen tunnottomuuden tapauksessa
 • Ihmisiä, jotka ovat hankkineet Surcitan vain elämänsä aikana, tulisi harkita erikseen. Useimpien kärsineiden ihmisten normaalin kielen hankkimisen kanssa ja siksi se voi helposti palata puhujan artikulaatioon.
 • lapsilla kuurous viivästyneen kielen kehityksen lisäksi ilmaistaan ​​varhaisessa vaiheessa vastauksen puuttuessa puheeseen, nivelten vaikeuksiin ja suuren määrän valintaan median kulutuksessa.
 • Koska kuulon ja tasapainon tunteen välillä on tiiviisti, huimausta liittyy usein kuurous.

Surda/ kuuroisuus: Syy

Suolustavan syyt perustuvat yksittäisiin tapauksiin. Myös erilaiset syiden yhdistelmät ovat mahdollisia:

 1. Äänilinjan rajoitukset : Ääniä ei voida ohjata keskikorvan yli sisäkorvalle tavalliseen tapaan. Tämä voidaan perustella ossicle -ketjun vaurioissa, mikä palvelee äänenvahvistusta.
 2. äänensaation rajoitukset Seurauksena on kuuleman käsittely. Tällainen rajoitus voi aiheuttaa esimerkiksi sarven hermon häiriöt.
 3. psykogeeninen kuulohäiriö : Harvinaisissa tapauksissa mielisairaus johtaa kuulon vaikutukseen. Korville ei ole vahinkoa, vaan kuulokokeissa vähentynyt kuulovamma.
 4. A Luonnollinen surdas voi johtua seuraavista tekijöistä:

  • Geneettiset taipumukset
  • raskauden aikana :
   • Äidin infektiot
   • Huumeiden käyttö
   • Tietyt huumeet
  • syntymässä :
   • Hapen puute
   • Aivojen verenvuoto

  Surdas hankinta voidaan jäljittää näihin syihin:

  • Pitkäaikainen korvainfektiot voi vaurioittaa keskipitkän ja sisäkorvien
  • Meningiitti tai enkefaliitti
  • Jotkut lääkitys :
   • kemoterapeuttinen aine
   • Diuretit (viemäriaine)
   • Erilaiset antibiootit
   • Asetyylisalisyylihappo
  • Kasvatus
  • Meluvauriot
  • verenkiertohäiriöt
  • Kuulonmenetykset
  • Krooninen korvatauti (esim. otoscleroosi)

  Diagnoosi Kuuruus/ Surda

  kurkku- ja kurkkulääkäriä on kuultava "kuuron" diagnoosiin. Tämä herättää alun perin anamnesis -keskustelussa , onko vastaavalle sairaudelle riskitekijöitä. otoskopian (korvan peilaus) tapauksessa korvakanavaa tutkitaan sitten. Tämä mahdollistaa muiden syiden, esimerkiksi keskikorvan heikentymisen ummetuksen avulla, mutta se ei salli mitään lausuntoja kuulovammaista. Siksi seuraa useita testejä, jotka tarkistavat kuulon suorituskyvyn, kuurojen syiden löytämiseksi ja diagnoosin tekemiseksi.

  Seuraavat testit palvelevat surdan diagnosointia:

  subjektiiviset testit

  kudontakoetta käytetään erottamaan, onko olemassa vakaa hallinta vai äänensaatiohäiriö. Tässä lääkäri asettaa virityshaarukan pään molemmille puolille. Kuuruuden sattuessa luulinja on usein edelleen toiminnallinen, mikä mahdollistaa sävyn kuulemisen osana kudontakoetta. Siksi voidaan tarkistaa, kuuluuko ääni molemmissa korvissa. Jos potilas kuulee äänen
  : n -puolella, tämä puhuu äänilinjan : n häiriöistä terveellisessä korvassa a << strong> häiriö Äänen tunne .

  -kouru-testi Potilaan luun ja ilmanhallinnan suorituskyvyssä on potentiaalisia eroja, koska häntä arvioidaan yhdessä Weber-testin kanssa. Toteutus toteutetaan myös virityshaarukalla: se laitetaan luuhun korvan taakse, kunnes ääni ei enää ole kuultavissa. Sitten haarukka pidetään korvan vieressä, missä äänen tulisi olla uudelleen kuultavissa. Jos ääntä ei kuullaan, se puhuu kuurouden puolesta.

  Lisäksi äänikynnys Audiogrammi tarjoaa tietoja kuulokynnyksestä tai desibelien lukumäärästä, joissa potilaalla on kuulovamma. Kynnysarvo mitataan toonaudiometriassa pelaamalla erilaisia ​​ääniä ja korkeita sävyjä kuulokkeiden ja luulinjojen päällä. Tämän perusteella audiogrammi voidaan luoda kuulon visualisoinniksi. Mitä myöhemmin järkevä havainto, sitä voimakkaampi kuulon menetys. Lisäksi kielen audiometria piirtää kielen ymmärtämisen. Tätä varten potilasta pyydetään nimeämään sanat ja äänet ja lausumaan, että hän pääsee kuulokkeiden läpi.

  Kuulonmenetyksen erottamiseksi, ts. Kuulon havaitsemisen heikentymisen, kuulon havaitsemisen täydellisestä menetyksestä, ts. Kuuriosta, äänikynnyksen audiometriaa on harkittava. Jos pääkielen alueella on vähintään 100 desibeliä tai enemmän kuulovamma, asianomista henkilöä pidetään kuuroina. Pääkielen alue on taajuusalue, jolla viestinnän pääosa tapahtuu.

  Objektiiviset testit

  tympanometria koetin asetetaan korvaan siten, että tämä ilmatiivis on suljettu. Sitten koetin lähettää sävyn mitata kuinka paljon heilahtelua korvaajalla on. Tulos mahdollistaa keskiarvon toiminnallisuuden päätelmien päätelmien ja osoittaa, onko putkihäiriö tai ossicle -ketjun keskeytys.

  Stapedius Reflex -mittauksen avulla keskikorvan suojaavan refleksin (Stapedius -refleksin) asettaminen tarkistetaan, josta kuulemisen päätelmät ja kuuntelurajoituksen alkuperä ovat piirretty. Stapedius -refleksi palvelee korvien melusuojaa . Mittausta varten anturi asetetaan korvaan, jonka läpi jälkimmäinen kohtaa tilavuuden. Kun siirrät äänet sisäkorvalle, Stapedius Muscle : n lihasten liikettä tulisi olla. Tämän seuraus on korvakoru, jota voidaan edustaa käyränä. Stapedius -refleksin laukaisemisen vuoksi voimakkaasti, jos kuulon menetys tai tunnottomuus ei enää tapahdu.

  Vastasyntyneen seulontaa on tutkittu kuurojen suhteen vastasyntyneen seulonnan seurauksena. Tavoitteena on tunnistaa mahdolliset heikentymiset mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja reagoida asianmukaisesti siihen. Seulonnassa tapahtuu otoakoustisten päästöjen mittaus . Tätä tarkoitusta varten korvaan asetetaan pieni mikrofoni, joka voi myös tarttua erittäin hiljaisiin kaikuihin sisästä. Audio -etanan -toiminto voidaan siten tarkistaa. aivojen sähköisten vastausten audiometriassa , Bera lyhytaikaisesti, on myös mahdollista määrittää häiriö sisäkorvan ja aivojen välillä. Tätä tarkoitusta varten aivovirrat mitataan, kun taas äänet tai äänet tulevat kuulokkeiden kautta.

  Kuulon suorituskyvyn esityksen ja määrittämisen lisäksi verikokeet kuuron syyt. Esimerkiksi infektiot tai metaboliset sairaudet voidaan tunnistaa ehtokerroimeksi. Synnynnäisen kuuron geneettisten perustusten valaisemiseksi tutkimukset muilla asiantuntijoilla , mukaan lukien neurologi, paljastavat.

  Surdas -terapia

  Surdas on korjaamaton. Toisin sanoen sitä ei voida parantaa, mutta seuraukselliset vauriot voidaan vähentää ja monien kuuntelurajoituksen kanssa voidaan parantaa jokapäiväistä elämää. Täydellisen kuurouden tapauksessa tämä voidaan ratkaista kuuloimplantteja . Usein A cochlea-implantin lisääminen Ei kaikista, toivotaan. Yksipuolisten surdan tapauksissa cros-hearing aids ja siirrä se funktionaaliseen. Tämä luo parannettua ympäristön kuulemista käsitystä, etenkin kovissa tilanteissa, ryhmäkeskusteluissa tai melua ajaessasi. Vaihtoehtoisesti, strategiat kuurojen käsittelemiseksi, tässä on ensisijaisesti viittomakielen oppiminen , joka tekee viestinnästä merkittävästi helpompaa.