Loch im trommelfell

rummun turkista - mitä tehdä?!

korvasi koostuu erittäin ohuesta kalvosta. Se muodostaa rajan sisäkorvan ja korvan ulkoosan välillä. Eardrum varmistaa tarvittavan suojan bakteereilta. Samanaikaisesti sillä on tehtävänä aallot. Eardrumilla on avainrooli koko kuuloprosessissa. Nyt voi tapahtua, että tässä herkässä kalvossa luodaan reikä. Tässä tapauksessa korva-, nenä- ja kurkkulääkäri puhuu korvakorvauksesta.

korva. Lähde: Tinnitracks

Tämä opas tarjoaa sinulle kaikki tarvittavat tiedot siitä, mitä sinun pitäisi tehdä, jos korvakoru on muodostettu. Alla voit lukea, mitkä ovat syyt, oireet ja diagnoosit. Ilmoitamme sinulle myös kaikista täällä olevista hoitomenetelmistä. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, olet tervetullut ottamaan meihin yhteyttä ilman velvollisuutta.

Mikä on revitty tunnelin syy?

Erilaisia ​​syitä otetaan huomioon, jos tällainen vika on muodostunut heidän korvaan. Nämä voivat olla joko tulehduksellista tai traumaattista luonnetta. Traumaattinen tarkoittaa, että reikä luotiin vamman perusteella.

Yleisimmät ja tyypilliset syyt traumaattiselta alueelta on itse -karva. Tämä tapahtuu yleensä, kun puhdistat korvasi puuvillamerkillä. Muut tyypilliset traumaattiset syyt voivat olla:

  • Paineen äkillinen muutos
  • Lyö korvaa
  • Kallo
  • Kovaveden suihkukone, jolla on väärän kuulon huuhtelun

Kaikki nämä yllä olevat esimerkit voivat johtaa kyyneliin korvasi.

tyypilliset syyt loukkaantuneessa korvassa

Otitis -väliaineet ovat tyypillinen tulehduksellinen syy, jonka kautta korvasi voi saada reikän. Keskikorvan tulehduksissa on erotettu ero kroonisen ja akuutin muodon välillä. Jos se on akuutti muoto, halkeama tai reikä korvaan voi muodostua edistyneeseen vaiheeseen ja paljon männän tuotantoa. Heti kun mätä voi virtata korvareiän läpi, sijainti paranee. Heillä on vähemmän painetta ja vähemmän kipua. Tulehdus paranee nopeammin, koska keskikorva voi nyt olla paremmin tuuletettu. Pääsääntöisesti korvanne paranee sitten itsestään. Jos se on krooninen otitis -väliaine, on yleensä automaattinen korva.

mitkä ovat rummun turkismuodostuksen oireet?

rummun turkin muodostuminen (reikä korvassa). Lähde: Medpertise

Kun traumaattinen tapahtuma on edeltävä sitä, äkillinen kipu ja akuutti kuulon menetys ovat tyypillisiä reikiä korvan. Joskus verenvuoto on pieni.

Tilanne näyttää hiukan erilaiselta akuutin tulehduksellisen korvan perforoinnin kanssa. Kipu vähenee, kun eritys virtaa. Voi tapahtua, että sisäsauna on myös tulehtunut. Seurauksena on, että pahoinvointi ja huimaus voivat käyttää. Ei ole harvinaista, että tinnitus tapahtuu samanaikaisesti. Joskus silmäliikkeitä lisätään. Aina silloin tällöin yksittäiset kasvojen lihakset voidaan halvata.

diagnoosi reikällä korvassa

Korva-, nenä- ja kurkkulääkäri käyttää otoskooppia tai korvamikroskooppia korvanpeilin suorittamiseen, jotta voidaan tehdä selkeä diagnoosi. Suurimman osan ajasta lääkäri tutkii myös rummun turkismuodostuksen ympäristöä. Sinun tulisi myös tehdä kuulokoe. Joten lääkäri voi selvittää, vaikuttaako sisäkorva myös.

rummun turkki kiihdyttää paranemista

Pienet viat korvasi voivat parantua itse. Kuitenkin, jos se on suurempi vika tai täydellinen korvakoru, korvan, nenän ja kurkun lääkärin on autettava. Hän suoristaa vamman tai laittaa kiskolle. Tätä tarkoitusta varten lääkäri käyttää paperi- tai silikoninauhoja ja asettaa ne korvakorvalle. Tämä kiihdyttää paranemista. Jos tämä menetelmä ei toimi, koska vamma on liian suuri, korvakoru on suljettava kirurgisesti. Joskus jopa osicles vaikuttaa tai tuhoutuu. Tässä tapauksessa täydellisen jälleenrakennuksen on tapahduttava.

Vesi korvakorun takana

Joskus krooninen luupainos esiintyy. Tämä vika on toimitettava kirurgisesti. Jos korva vedellä joutui kosketukseen, sinun tulee estää antibiootti. Suojaa vaurioitunut korvakanava etenkin uimalla ja osoittamalla sitä sulkemalla sen erityisellä kermapuuvillalla.

Rummun turkisreiän kesto - itse -healing

Pääsääntöisesti korvakorvaus paranee suhteellisen hyvin, ne voivat luottaa noin neljään viikkoon. Kuitenkin, jos sisäkorva tai ossicle vaikuttaa myös, pysyvää kuulon vähentämistä voi tapahtua, jopa kuurous on mahdollista. Tässä tapauksessa sinun tulee heti kuulla korvasi, nenä- ja kurkku lääkäri.