Cochlea-Implantat: Kosten, OP, Anwendung & Funktion

Cochlea -implantti: Sovellus, toiminnallisuus, toiminta, riskit & amp; Kustannukset

Jos äänenhoito, tavanomainen kuulolaitteet ei enää riitä korvaamaan kuulon menetystä Aseta kuulolaiteimplantti. Yksi mahdollisuus on Cochlea -implantti (CI), joka on sisäkorvaimplantti, joka toimii elektronisena kuuntelun korvauksena. Tätä tarkoitusta varten se siltaa vaurioituneiden hiussolujen toiminnan, varmistaa sarven hermon suora stimulaation ja välttää siten kuulon heikentyneen osan. Seurauksena implantti soveltuu vakaviin ja korkean luokan sisäkorvakuuloon.

Sovellusalueet - kenelle Cochlea -implantti on järkevä?

Perustuen Cochlea -implantin (CI) asettamiseen kaikkiin korvan aiheuttamiin vaurioihin , lisääntyessä
kuulonmenetykset (hypakusis) , samoin kuin tavanomaisten kuulolaitteiden , jos se ei ole riittävä. . Jälkimmäinen esiintyy heti, kun joukko sisäkorvan hiussoluja tuhoutuu. Vastoin pitkäaikaisen vakaumuksen, jonka mukaan kochlea-implantteja voidaan käyttää vain, kun kuulo jäänteet menetetään, jäännöskuuleminen voidaan säilyttää nykyään ja niitä käytetään yhdessä CI: n etujen kanssa. kuulolaite ja implantti on mahdollista. Tämä lomake on saatavana yhdellä puolella olevista ihmisistä, joilla on erilaisia ​​kuulovaurioita korville ja tarjonnan tapauksessa. Edistymätön perusedellytys on kuitenkin Cochlea tai sarven hermo

läsnäolo.

Toisaalta Cochlea -implanttien

pääkohderyhmä ovat aikuisia, joilla on huono kielen havainto vakavista, molemmat osapuolet kuulonmenetykset , sitä korkeampi menestysnäkymä.

Toisaalta lapset , joilla on ollut korkea kuulonmenetys syntymästä lähtien tai jotka ovat hankkineet heidät lapsuutensa aikana, voidaan myös toimittaa Cochlea -implanttiin. Interventioaika on tässä myös ratkaisevan tärkeä: menestysmahdollisuudet ovat erityisen suuria, jos implantti asetetaan ennen toisen vuoden ikää. Kahdeksannen elämänvuoden jälkeen puhujan hankinta on mahdollista vain rajoitetusti varhaisessa vaiheessa tai syntymästään.

rakenne - Kuinka Cochlea -implantti rakennetaan?

Kahdesta komponentista valmistetut cochlea -implantit ovat

: ulkoinen osa, joka sisältää mikrofonia, kieliprosessoria, lähetyskela ja magneetteja ja sisäosa - todellinen implantti - vastaanottajan kela, magneettit ja elektrodikantajat. Entinen on kiinnitetty ulkopuolelta Auriclen takana, kun taas implantti istuu ajallisessa luussa, lähellä ihon alla olevaa auricle.

kuulolaite päässä

Akun ulkopuolisen ja sisäosan välinen yhteys on langaton, jolloin energiansyöttö toteutetaan magneettisen induktion avulla päänahan avulla. Lisäksi sisäiset ja ulkoiset magneetit mahdollistavat voimansiirtokelojen vakaan kiinnittimen päähän. Lisäksi sisäkorvassa on suora kosketuspiste implantin ja korvan välillä asettamalla elektrodikantaja itse Cochleaan.

kuinka Cochlea -implantti toimii?

Kuuloprosessi aloitetaan Cochlea -implantilla absorboimalla ääniaaltoja ulkokomponentin kautta, joka välittää äänitiedot ääniprosessorille. Prosessorissa tärkeimmät signaalit muunnetaan digitaaliseksi tietoksi ja lähetetään sisäiseen implanttiin lähettimen kelaa käyttämällä.

Täällä on toinen muuntaminen - sähköisiksi impulsseiksi, jotka pääsevät äänen etana elektrodiin välittämällä. Elektrodien avulla sarven hermon sähköinen stimulaatio käynnistetään nyt impulssien välittämiseksi aivoihin. Aivoissa sähköiset signaalit tunnistetaan vihdoin kohinaksi ja kuunteluvaikutus luodaan.

-operaatio - Kuinka Cochlea -implantin asettaminen?

Ennen operaatiota on tärkeää harkita erilaisia ​​parametreja: kriittisen kuulonmenetyksen kesto, kielitaito, sarven hermon kunto, myös edelleen havainto- ja käsittelyhäiriöiden esiintyminen, samoin Koska motivaatio kouluttaa kuuntelua CI: llä, implantaation menestysennusteet vaikuttavat merkittävästi. Lisäksi yksityiskohtaiset kuulolaitteet ja ilman kuulolaitteita ja ilman sitä, nenän muoto ja elämänlaatu kirjataan etukäteen, jotta punnitaan, edustaako CI asianmukaista kuuloratkaisua vastaavalle potilaalle. Kun soveltuvuus on tarkistettu, kuntoutuksen ja jälkihoidon valmistelusta syntyy lopulta valmisteltava kysymys

intervention aikana 5 - 8 cm pitkä leikkaus asetetaan korvan taakse. Hiusten parranajo on tuskin välttämätöntä - vastoin enemmän olettamusta. Heti kun alue paljastuu, syventäminen jauhetaan kallon luihin. Tämä mahdollistaa kanavan luomisen kalliojalkaan, joka ulottuu keskiarvoon ja luo pääsyn pyöreään ikkunaan. Pieni pora voidaan nyt työntää kanavan läpi, jonka kanssa pyöreän ikkunan lähellä oleva reikä on porattu korkkiin. Myöhemmin kirurgi käyttää implantaattia lasitetun reiän läpi, jonka kaapelit on kiinnitetty kalliojalaan. Operaation aikana implantti testataan, jotta voidaan tarkistaa aiheuttaman ärsytyksen saapuminen aivovarsille. Lopuksi, valitusta menetelmästä riippuen kanava täytetään joko luusaineella tai vasemmalla auki ja pään aukko on ommeltu.

Seuraavana päivänä implantaation jälkeen implantin istuin tarkistetaan x -radalla. Ensimmäisen viiden tai seitsemän päivän aikana sairaalahoito tapahtuu yleensä, kun lanka vetää enimmäkseen seitsemän päivän kuluttua. Jos haava on parantunut kokonaan, Cochlea -implantin ensimmäinen aktivointi suoritetaan noin yksi tai kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen. Kuunteluasetusten hienot asetukset ja optimoinnit varmistavat kuuntelun lisääntymisen seuraavien kuukausien aikana. KOKLEA -IIMPANTIN SÄÄNTÖÖN TARKASTUS JA VAIKUTTAMINEN ei tule rajoittua tähän ajanjaksoon, vaan siitä tulee elinikäinen, jaksollinen rutiini häiriöiden korjaamiseksi tai estämiseksi varhaisessa vaiheessa.

Ensimmäisen sopeutumisen myötä on myös alkamassa intensiivinen kuulokoulutus , joka kouluttaa CI: n kanssa saatujen äänisignaalien tulkinnan. Oppimisprosessia voidaan verrata uuden vieraan kielen oppimiseen ja se on erittäin yksilöllinen. Kaikille CI -kantajille on kuitenkin yhteinen perusta: motivaatio ja vaivat ovat edellytys koulutukselle, mutta - intensiteetistä riippumatta - ei johda kuulonlaatuun, joka on verrattavissa luonnolliseen kuuloon.

riskit - Mitä riskejä Cochlea -implantin implantointi tekee?

Kun sisempi korvan implantti asetetaan, se on rutiininomainen interventio, mutta se ei pysy ilman riskejä . Otitis -väliaineiden, mastoidiitin ja korvakorujen mahdollisten vaurioiden riski on olemassa. Postoperatiivisesti kasvojen ja makuhermojen väliaikaiset rajoitukset, jotka ovat vaarassa jauhamisen läheisyyden vuoksi, ovat mahdollisia. Lisäksi voi olla - enimmäkseen vain väliaikaista - huimausta tai tasapainohäiriötä. Anestesian ja postoperatiivisten infektioiden riski on myös kirurgisten toimenpiteiden varalta.

Edut ja haitat: Mikä puhuu ja entä Cochlea -implantti?

Cochlea -implantin etujen ja haittojen määrittäminen voidaan toteuttaa vain rajoitetusti, koska menestys on vahva riippuvuus henkilökohtaisista edellytyksistä ja koulutusmotivaatiosta. Näin ollen päätös Cochlea -implantin puolesta tai vastaan ​​voidaan tehdä vain yksilöllisesti määriteltyjen etujen ja haittojen perusteella. Vaikka CI parantaa osallistumista arkielämässä ja työympäristössä, ympäristön melu ja äänen havaitseminen voivat johtaa ja johtaa siten turvallisuuskokemukseen, sen haittoja ei pidä jättää huomiotta.

Ajatus optimaalisen kielen ymmärtämisestä implantaation jälkeen ilman lisäponnisteluja on valitettavasti utopistinen. Intensiivisen koulutuksen tarpeen lisäksi Cochlea -implantin käytöstä ja siitä, että täydellinen kuuntelu ei ole mahdollista edes CI: n kanssa, on myös tunnistuskonfliktin riski. Implantaation ympäristöstä ja ajasta riippuen käyttäjät eivät ehkä tunne kuulon maailmassa tai kuulemisen maailmassa. Suuri eturistiriita voi syntyä, etenkin kuulovammaisten vanhempien lapsille. Mutta jopa aikuisten kanssa, jotka ovat tunnistaneet kuulovaurioita vuosien ajan, se on massiivinen dramaattinen kokemus.

Cochlea -implantin kustannukset

A Cochlea -implantin kustannukset ovat noin 40 000 euroa, ja myös jälkihoitokustannukset ovat jatkuvia. Lakisääteiset sairausvakuutusyhtiöt kattavat kuitenkin yleensä kaikki leikkauksen, kuntoutuksen ja jälkihoidon kustannukset. Jos sinä tai lapsesi olet yksityisesti vakuutettu, neuvottelu sairausvakuutusyhtiön kanssa on välttämätöntä saadaksesi lisätietoja kustannuksista.

Cochlea -implanttivalmistaja

Cochlea -implantit tuottavat parhaillaan neljä valmistajaa: cochlear , oticon Medical , Advanced Bionics ja med-el .