(Plötzlicher) Hörverlust auf einem Ohr: Ursachen, Symptome, Behandlung

Äkillinen kuulon menetys yhdellä korvalla

tuskin tuskin kuultu korvaa tai ollenkaan, pelko hetki voi olla melko enemmän. Heti ampui kauhu -skenaarioita - mutta Ei aina tämä on pysyvä rajoitus tai vakavat syyt. Yhden asteisen kuulonmenetyksen aste voi kuitenkin laajentaa rajoja tai täysin kuurouden. Vastaavasti vastaavia oireita tulisi ehdottomasti ottaa vakavasti , mutta paniikkia ei ole suositeltavaa. Vierailu asiantuntijaan tarjoaa tietoa syistä ja näyttää hoitomenetelmiä.

yksi -puolinen kuulon menetys: Syyt ja oireet

Äkillinen kuulonmenetys korvan kuulonmenetyksestä

Jos korvan kuulemista on yhtäkkiä rajoitettu tai kadonnut, tämä voi olla merkki kuulo Ole, koska tämä tapahtuu melkein aina yksi -puolella. Tässä tapauksessa Lisäoireita kuten tylsä ​​kipu, tinnitus ja huimaus. Ei ole täysin selvää, miksi tämä tapahtuu ollenkaan. Oletettavasti verenkiertohäiriön esiintyminen johtuu, ja sitä suosivat erilaiset tekijät, mukaan lukien stressi. Tuloksena on hiussolujen toiminnallisuuden muotin tai rajoitus, mikä tarkoittaa, että mekaanisen ärsykkeen ärsytys sähköisissä ärsykkeissä. Seurauksena on, yksi -puolinen kuulonmenetys otiitti kautta

yhden puolen kuulonmenetys ei aina tarkoita kuulonmenetystä. Hänet voidaan katsoa myös asiantuntevasti, jotta vältetään ei -hoidon epätoivottujen seurausten välttäminen. Usein tai pitkään -href="/blogs/wissen/mittel anydutendung"> keskikorvan tulehdukset voivat aiheuttaa pysyviä kuulovaurioita.

korvan siirtymä yhden puolueen kuulonmenetyksen liipaisimena

Jos korvavaha tukkeutuu korvakanavan, kuulo voi kärsiä. Ummetus määritetään pääsääntöisesti erityisesti nopeasti lääketieteellisen tutkimuksen aikana, koska otoskopian ulkoinen korvakanava tutkitaan yleensä. Puhdistamalla korva ummetus voidaan poistaa suhteellisen helposti. Pääsääntöisesti kuuleminen palautetaan .

lyhyt aikaväli kuulon menetys yhdellä korvalla kylmän/koronan kautta

Yksi vilustumisen klassisista oireista on nenän limakalvojen turvotus . Turvotus puolestaan ​​estää korvan ilmanvaihtoa ja joissain tapauksissa johtaa tähän. Korvan paineen tunne ja vähentynyt kuunteluvaikutus voi johtaa. Enimmäkseen Kuulonmenetys katoaa yhdessä jäljellä olevien kylmien oireiden kanssa .
Coronan yhteydessä kuulovaikeuksia ilmoitetaan toistuvasti, mutta se on melko harvinainen oire, johon on saatavana muutama yksityiskohta. Voidaan olettaa, että korona -infektioon liittyvät oireet voivat johtaa sydämen kuunteluun kuin tavanomainen kylmä.

Kuulon menetys yhdellä korvalla lennon jälkeen

korvien paine lentämisen aikana on laajalle levinnyt ongelma , etenkin lapsilla. Joissakin tapauksissa paine, joka liittyy rajoitettuun kuulon ymmärtämiseen, pysyy jopa laskeutumisen jälkeen. Kuinka kauan paineen tasaamisen hallitsemiseksi kestää ja kuunteleminen palautetaan erittäin erikseen . Suurimman osan ajasta, yksinkertainen paineen tasauttamistaktiikat , kuten juominen tai nieleminen auttaa voimakkaasti. Lentämisen aikana on suositeltavaa pureskella purukumin ehkäisykumia ennaltaehkäisevästi ja saada riittävä juoma energisen nielemisen kanssa. Joissakin tapauksissa yksi -puolinen kuulonmenetys voi ulottua ajan suhteen, mutta useiden päivien jatkuvien ongelmien jälkeen A lääkäri vierailu on harkittava.

Muut äkillisen syyt, yksi -puolinen kuulonmenetys

  • Fyysiset vahingot
  • Äänihermon paine
  • Sisäkorvan ongelma: esim. Infektiot
  • Sairaudet: esim. Tuhkarokko, sikotauti, meningiitti

Kuulon menetys yhdellä korvalla: Hoito

Jos vakavaa heikkenemistä ei ole, sinun tulee odottaa muutama päivä ja tarkkailla, palautuuko korvasi itsensä. Jos näin ei ole tai oireet pahenevat, suositellaan ENT -lääkärin kanssa . Jos tämä kuulonmenetykset tai kuulolaitteet voi luoda . Tässä, erityisesti CROS-laitteet ovat ihanteellisia, jotka vahvistavat asianomaisen korvan ääntä ja siirtävät sen terveelliseen korvaan. Joten voit tehdä sävyympäristön uudelleen.